Björklunds skjorta såldes för 42 000

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Johan Nilsson/TT
Liberalernas partiledare Jan Björklund talar på Lilla torg i Malmö. I blå skjorta.

I debatter, intervjuer och tv-framträdanden har alla partiledare med mindre eller större variation bytt kläder. Utom en. Nu har hans skjorta sålts på auktion.

"Grattis! Ett fynd", skriver Jan Björklund på Twitter.

Jan Björklund (L) har konsekvent genom valrörelsen haft på sig sin marinblå skjorta med vita knappar, alltid uppkavlad i ärmarna och instoppad i byxorna.

Nu har den gått under klubban. Och priset landade på 42 000 kronor. Men vem som är köparen är höljt i dunkel. Auktionssajten Tradera redovisar endast användarnamnet "Kristjan88".

Varit med i 12 tv-debatter

I annonsen, som lades upp dagen innan Sverige gick till valurnorna, ges lite korta specifikationer om det björklundska plagget.

Antal tv-debatter: 12. Färg: Blå. Antal dagar i fält: 41 dagar. Gillar: Tvättmaskiner. Ogillar: Kavajer. Antal sommartal: 3 stycken.

"Jag har med uppkavlade ärmar försvarat vår liberala samhällsmodell. Min skjorta har varit med mig i denna kamp. När valrörelsen är över ska jag förbereda mig för att bli minister i en ny regering. Då fortsätter jag kampen i min kostym, och skjortan och jag får gå skilda vägar", skriver Björklund i annonsen.

Storlek L – såklart

Storleken? "L (Såklart - varför skulle jag välja S eller M?)"

Pengarna går oavkortat till organisationen Expo, som L-ledaren beskriver som en organisation som i vått och torrt kämpar mot nationalismens unkna världsbild. Skjortan överlämnas gärna personligen över en kopp kaffe efter valet, fortsätter Björklund.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN