Efterlyst (Aftonbladet/TV3)

Anna-Lena och Hans blev lurade av husvagnsbedragare - nu är ena mannen fast

Av: 

Alina Müller

NYHETER

Anna-Lena och Hans från Nyköping hyrde ut sin husvagn till två bedragare som inte lämnade tillbaka vagnen.

Men efter att Efterlyst publicerade bilder på männen hörde en åklagare från Malmö av sig till paret.

– Jag kände igen en av de två männen som visades i inslaget. Han hade vi redan häktad för liknande brott i Malmö, säger kammaråklagare Christoffer Östlind, som nu också tar sig an brottet mot Anna-Lena och Hans.

Förra veckan berättade Aftonbladet och Efterlyst om Anna-Lena och Hans Nerén som hyrde ut sin husvagn till två män som visade sig vara bedragare. Istället för att lämna tillbaka husvagnen när hyrestiden löpt ut, började männen skicka sms och kräva paret på stora summor pengar. 

Anna-Lena och Hans polisanmälde männen, men ärendet lades ner. Men efter Aftonbladet och Efterlysts publiceringar fick polisen in flera tips. Bland annat hörde en åklagare från Malmö av sig till Efterlyst.

Kände igen den ena mannen

– Jag råkade titta på Efterlyst på tv och kände igen en av de två männen som visades i inslaget. Jag tyckte att han var mycket lik en person som redan satt häktad för gärningar med ett precis likadant modus här i Malmö. Vi har nu hört mannen och kan bekräfta att det är han på bilderna, berättar kammaråklagare Christoffer Östlind.

Efter förhör har den häktade mannen erkänt att han var med och hämtade husvagnen hemma hos Anna-Lena och Hans, men nekar att han är skyldigt till något bedrägeri. I tidigare förhör i bedrägeriärende som han sitter häktad för har mannen däremot erkänt liknande brott mot andra personer.

Anna-Lena och Hans Nerén har blivit kontaktade av Malmöpolisen som berättade att de har återupptagit fallet.

”Helt osannolikt.”

– Vi är oerhört lättade. Från att ha varit helt ensamma i att driva det här och ringa polisen, försäkringsbolaget, sitta i förhör och ingenting händer. Tills att det hamnar i Efterlyst och  Aftonbladet och en åklagare som jobbar med ett annat bedrägerifall nere i Malmö råkar se programmet och känner igen en av förövarna. Det är ju helt osannolikt, säger Hans Nerén.

Åtal skall väckas mot den misstänkta gärningsmannen senast 19 oktober.  Den andra misstänkta gärningsmannen har fortfarande inte identifierats, men Hans och Anna-Lena Nerén ger inte upp.

– Jag vet inte hur mycket tid jag och min fru har lagt ner på det här men vi kommer inte att sluta tills vi får upprättelse, säger Hans.

———————————————————————————————————————

Vet du mer? Har du tips? Kontakta Efterlyst 08–702 00 90 eller efterlyst@tv3.se

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, hudvård och vitaminer – handla allt inför hösten hos MEDS

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Hyrde ut sin husvagn – nu vill de varna andra

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterlyst (Aftonbladet/TV3)

Brott

Bedrägeri

Malmö