Vem tycker du ska bli ny S-ledare?

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

1. Vilken är den nya S-ledarens främsta uppgift?

2. Vem tycker du ska bli ny S-ledare?

3. Vad skulle du svara om valberedningen frågade dig?

Mikael Damberg, 39

1. – Det viktigaste är att vinna val, hålla ihop partiet och faktiskt utveckla politiken.

2. – Det kommer jag inte att svara på. Framförallt har mitt partidistrikt inte beslutat sig ännu och först när det är dags kommer jag att berätta det för valberedningen.

3. – Den frågan är inte aktuell. Jag tycker att alla spekulationer kring olika namn är olycklig.

Lena Sommestad:

1. – Det är viktigt att återskapa engagemang och framtidstro i partiet. En ny partiledare måste våga pröva nya arbetssätt och lyfta partiets värderingar och samhällsanalys.

2. – Jag vill se en partiledare med brett stöd och ett starkt engagemang för en kunskapsbaserad reformpolitik. För att nå målen om jämlikhet och ett hållbart samhälle måste vi ha en bättre samhällsanalys och fler engagerade medlemmar.

3. – Jag vill bidra till framtidens socialdemokratiska politik. Det skulle vara inspirerande att få en chans att göra skillnad, men det finns andra positioner för det än att vara partiordförande.

Veronica Palm, 37

1. – Att samla förtroende för socialdemokraternas värderingar och vinna val.

2. – Jag kan inte svara på det för processen är intensiv nu. Det vore olyckligt om jag som en av de ledande företrädarna för ett av de tyngre partidistrikten hade en tydlig uppfattning om det.

3. – Då svarar jag valberedningen.

Sven-Erik Österberg, 55

1. – Jag avstår från att svara på frågan. Distrikten och arbetarkommunerna ska nu formulera vilka egenskaper de tycker att en ny ledare ska ha. Jag vill avvakta vad valberedningen kommer fram till.

2. – Det vore helt fel av mig att säga något om det i dag. Det kommer jag att ha en tydlig uppfattning om först när det är dags.

3 . – Jag skulle överväga den frågan väldigt noga om jag fick den, för i så fall ligger det stort förtroende bakom. Av respekt för dem som visat det förtroendet ska man överväga sitt svar noga.

Pär Nuder:

1. Vill inte svara.

2. Vill inte svara.

3 . Vill inte svara.

– Jo, samma kommentar som jag har haft hela tiden – att jag inte kandiderar till det här uppdraget.

– Nej, det har jag inte.

Publicerad: