Borta: en död kropp

Av: Josefin Sköld

Publicerad:
Uppdaterad:

Kistan spårlöst försvunnen – före mannens begravning

Begravningen fick ställas in.

Stockholms kyrkogårdsförvaltning tappade bort kistan med den avlidna mannens kropp.

– Det är ett mysterium, säger förvaltningschefen Mats Larsson.

mysterium Det är här, på Råcksta krematorium, som den 48-årige mannens kropp har försvunnit spårlöst.
Foto: Foto: Per-Olof Sännås
mysterium Det är här, på Råcksta krematorium, som den 48-årige mannens kropp har försvunnit spårlöst.

Kistan med den 48-årige mannens kropp kom in till Råcksta krematorium i början av januari. Sedan dess har den förvarats i anläggningens kylrum.

Men i slutet av förra veckan, när kroppen skulle kremeras inför begravningen, gjorde personalen en fruktansvärd upptäckt.

”Ett mysterium”

Kistan var spårlöst försvunnen.

– Vi är förtvivlade, kistan är borta. Det är ett mysterium, säger Mats Larsson, förvaltningschef på Stockholms kyrkogårdsförvaltning.

Ledningen på Råcksta krematorium inledde omedelbart en intern utredning för att ta reda på vad som hänt. Personalen har bland annat gått igenom filmmaterial från övervakningskameror som filmar de aktuella lokalerna nattetid. Men något spår efter kistan har ännu inte hittats.

De två mest troliga alternativen, att det skett en förväxling eller slarvats med journalerna, har också uteslutits av den interna utredningen.

Gjort polisanmälan

– Nu har vi polisanmält oss själva och lämnar över ärendet, vi hoppas naturligtvis att det ska få en lösning så snart som möjligt, säger Mats Larsson.

Kan någon ha fört bort kistan?

– Jag har ingen aning, ingenting är omöjligt. Just nu har vi ingen teori alls om vad som kan ha hänt, säger Mats Larsson.

Han har också skickat ut mejl till ett tjugotal begravningsbyråer och kyrkogårdsförvaltningar i Stockholmsområdet där han efterlyser kistan.

Mannens anhöriga har informerats.

Publicerad: