Nyheter

Mellin: Det blir en nytändning

Av: 

Mikael Stengård

NYHETER

Pekar ut Annie Johansson som efterträdare

Maud Olofssons avgång kommer att ge Centerpartiet en nytändning.

Och hennes efterträdare heter förmodligen Annie Johansson.

Det säger Aftonbladet politiska kommentator Lena Mellin.

– Centerpartiet behöver en vitamininjektion, säger hon.

Att Centerpartiets partiledare Maud Olofsson avgår var inte särskilt oväntat. Men avgången blir precis den nytändning partiet behöver, enligt Lena Mellin.

– De backade ganska rejält i valet och fortsätter att backa, en ny partiledare kan bli en symbolhandling för en ny start.

Man mot kvinna

Vem som tar över efter Maud Olofsson är inte klart. Men enligt Lena Mellin står valet mellan partiets ekonomiska politiska talesperson, Annie Johansson, och jordbruksminister Eskil Erlandsson.

– I det valet tror jag att Annie Johansson drar det längsta strået, eftersom hon backas upp av Maud Olofsson.

”Fantastiskt arbete”

Lena Mellin säger att Maud Olofsson har gjort ett bra jobb som partiledare och att hennes efterträdare kommer att dra stor nytta av Maud Olofsson arbete.

– Hon har gjort ett fantastiskt arbetet och har försökt byta väljarkår, och har delvis lyckats med att få tillbaka kärnväljarna på landsbygden, säger Lena Mellin.

Eftersom Maud Olofsson lämnar partiledarposten kommer hon förmodligen också att lämna posten som näringsminister, men hon kan sitta kvar i

regeringen.

– Man kan jämföra när Lars Leijonborg avgick, då lämnade han också som departementschef men var kvar som minister.

Energisk

Hur kommer väljarna att minnas Maud Olofsson?

– Många kommer nog att minnas henne för hennes otroliga energi, ingenting verkar vara omöjligt för henne. Men man kan notera att hon väcker starka känslor, många tycker att hon är fantastisk medan andra inte alls står ut med henne.

Hur kommer du att minnas henne?

– Det starkaste minnet blir när hon stoiskt stod fast vid att inga skattepengar skulle användas i Saab-affären, och fick mycket kritik, men sedan fick hon rätt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sprid julkänsla med de vackraste julblommorna! Skicka ett blombud med Interflora här!

Interflora

Publisert: