Nyheter

”Levande gud” död i Indien

NYHETER

Kändisgurun Sai Baba dog av hjärtprobllem

Den världskände indiske gurun Sai Baba har avlidit, efter att ha kämpat mot hjärtproblem i mer än tre veckor. Hans död orsakar stor sorg bland miljontals anhängare världen över.

Polisens barriärer höll tillbaka de tusentals sörjande som i veckor vakat utanför sjukhuset och bett om ett mirakel för att Sai Baba skulle tillfriskna. Men den 85-årige gurun klarade inte att stå emot sjukdomen.

"Han tog sina sista andetag klockan 7.40 i morse och dog på grund av hjärt- och andningsproblem", sade sjukhuset i ett uttalande på söndagen och meddelade att Sai Babas kropp kommer att bevaras för allmän tillbedjan under två dagar.

Alltid iklädd saffransfärgad dräkt och med sitt stora afrohår som signum, var Sai Baba en världskändis. Han kallades "levande gud" av miljontals anhängare i över 150 länder och dyrkades av en rad kända namn, från den förre indiske premiärministern Atal Bihari Vajpayee till den amerikanska skådespelerskan Goldie Hawn.

Sai Baba har tillmätts övernaturliga egenskaper och sägs bland annat ha kunnat trolla fram föremål ur tomma luften, minnas tidigare liv och bota obotliga sjukdomar. Från sitt ashram i Puttaparthi i södra Indien lade han också grunden för många hälso- och utbildningsprojekt i Indien.

AFP

ANNONS

Köp munskydd, Covid antikroppstester & alcogel och minska risken för smittspridning idag!

Extern länk från Meds

Köp nu

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter