Dödssiffran stiger i Tyskland

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-11

Kritisk situation efter översvämningarna

Översvämmat En vägskylt sticker upp ur vattenmassorna som lett till att floden Rhen svämmat över i Köln.

Fyra personer kan ha drunknat i Tyskland på grund av översvämningarna den senaste tiden.

Många människor har tvingats fly sina hem och situationen rapporteras vara kritisk.

Men det värsta kan vara över nu när vattennivån rapporteras sjunka.

Kapsejsad bil Barn passerar en bil som dränkts i Mains vattenmassor i Kitzingen, sydvästra Tyskland.

Gator, torg och byggnader har dränkts i Tyskland när flodbanker har sprängs av vattenmassorna. Under december föll mängder av snö över landet och vattnet har flödat allt häftigare i takt med att snön smält undan i blidvädret.

Kapsejsade

Upp till fyra personer kan ha drunknat i den senaste tidens översvämningar.

En man omkom när hans kanot kapsejsade i Niedersachsen och en annan på en kajaktur nära Stuttgart i helgen. I lördags såg två människor en kropp i en flod i Waiblingen, men polisen har inte kunnat hitta någon.

På måndagen sveptes en förare med sin bil när han försökte gena till jobbet över en avstängd bro. Hans bil har hittats, men inte mannen som befaras död.

Värsta kan vara över

Situationen kring de tyska floderna, främst Mosel, Rhen och Oder, är fortfarande kritisk. Rhen har svämmat över i städerna Bonn och Köln och upp till 30 byar i kring Koblenz har svämmats över.

Vid Koblenz, där floderna Mosel och Rhen möts, verkar det nu som om det värsta är över, rapporterar Deutsche Presse Agentur. Vattennivån rapporteras nu sjunkit med 30 centimeter. Även nedströms vid Köln har vattennivån i Rhen sjunkit det senaste dygnet.

Flyr sina hem

I Wertheim har 450 hem svämmats över. Ungefär 1 000 invånare har flytt med sina tillhärigheter till högre höjder för att undkomma vattenmassorna.

400 meter provisoriska aluminiumtrottoarer har satts upp för att boende ska kunna ta sig fram.

Vid floden Oder, på gränsen mellan Polen och Tyskland, har fyra båtar använts för att bryta is så floden inte stoppas upp av ismassorna och förvärrar översvämningen, rapporterar BBC.