Hon mördades framför barnen

NYHETER

51-årige sambon häktad för mord

Foto: Den dömda mannen och hans advokat.

YSTAD. En 51-årig man häktades på förmiddagen, misstänkt för ha mördat sin 25-åriga sambo i fredags.

– Jag kan varken erkänna eller förneka, förklarade han.

Det var vid 18-tiden i fredags som polis och ambulans larmades till parets lägenhet i centrala Ystad. Där hittades den 25-åriga kvinnan medvetslös.

51-åringen greps på platsen och anhölls misstänkt för försök till dråp.

Avled på sjukhus

I lägenheten fanns enligt uppgift också mannens tonåriga dotter och kvinnans ettåriga barn.

Natten till i går avled kvinnan på Ystads lasarett utan att ha återfått medvetandet. På morgonen begärde åklagare Magdalena Holmberg mannen häktad, nu på sannolika skäl till mord.

Den 51-årige mannen och hans unga sambo har varit tillsammans i ett par år. Förra året förlovade de sig. Men problem uppstod i förhållandet. Kvinnan ville ha mer tid för sig själv och ville flytta till en egen bostad.

Polisen är mycket sparsam med detaljer och hela ärendet är sekretessbelagt. Även morgonens häktningsförhandling hölls bakom stängda dörrar.

Blev hysterisk

Allt tyder dock på att det är kvinnans planer på att flytta från sin sambo som utlöst mordet. Mannen drabbades av total hysteri och ströp henne.

Vid den timslånga förhandlingen i Ystads tingsrätten i förmiddags erkände mannen inte att han dödat sin sambo. Flera av hans anhöriga fanns i salen och själv dolde han under hela den tid förhandlingen var öppen sitt ansikte under en blå tröja. När beslutet om att han häktats kom skakade han i hela kroppen.