”Barnens öde värre än döden”

Åklagaren: Det grövsta jag sett eller hört talas om

MALMÖ. Den unga kvinnan våldtogs regelbundet av sin pappa, tvingades äta avföring och ha sex med en häst. Hon fick också gräva sin egen grav.

Även hennes åtta syskon har utsatts för ohyggliga övergrepp av föräldrarna.

– Det är hela registret av den värsta perversitet och ondska som man en människa kan ha, säger psykologen Jörn Beckman. Inget kan vara värre, nästa steg är döden och den hade varit skonsammare än vad dessa barn har utsatts för.

Danmark skakas av det som nu avslöjas har hänt på gården utanför Brönderslev på Jylland. Familjens nio barn, mellan ett och 20 år, har levt i fullständig misär och utsatts för ohyggliga övergrepp av sina föräldrar.

Några av barnen är mannens, några är kvinnans medan de yngsta är gemensamma.

I åratal har de ohyggliga övergreppen pågått.

Inte förrän den 20-åriga svagt förståndshandikappade dottern förra året kontaktade sin biologiska mamma och berättade om alla hemskheter som hon och hennes småsyskon utsatts för hände något. Tillsammans gick de till polisen.

Äldsta dottern värst drabbad

Sedan dess har barnen varit omhändertagna och föräldrarna, han 41 och hon 38, har suttit häktade. Nu är utredningen klar och visar vilket helvete de nio barnen levt i.

Värst drabbad är äldsta dottern som regelbundet har våldtagits av sin pappa.

Under en period tvingades flickan bo i en byggnad på gården där det varken fanns lyse, värme eller vatten. Hon har också tvingats äta avföring från familjens hundar och hästar.

Flickan har också tvingats skotta snö så tunt klädd att hon förfrusit fötterna och hon har fått gräva sin egen grav.

Både hon och hennes syskon har regelbundet misshandlats med bland annat baseballträ, påkar och järnstänger. Hennes 14-åriga syster har också våldtagits flera gånger av pappan och vid ett tillfälle hällde föräldrarna kokande tomatsoppa i halsen på den åttaårige sonen.

Fallet har inte bara upprört grannarna i byn utan alla danskar.

”De är multiskadade”

– Det är en av de absolut grövsta saker jag någonsin sett eller hört talas om, säger åklagare Michael Möller som nu åtalat föräldrarna för en mängd grova brott.

Enligt chefspsykolog Jörn Beckman är det inte säkert att barnen någonsin kommer att kunna återgå till ett normalt liv. Det finns risk att de blir psykotiska.

– De är multi-, multi-, multiskadade, säger han till Jyllands-Posten. Deras karaktärer är extremt avvikande.

– De måste nu få all professionell hjälp som finns – och så behöver de mängder av kärlek från omvärlden. Åkta kärlek.

Han är övertygad om att pappan i familjen själv har haft en svår barndom där han missbrukats sadistiskt.

– Han har sedan själv blivit en sadistisk och pervers person som får tillfredsställelse genom misshandel, övergrepp och dominans.

Under utredningen har föräldrarna genomgått rättspsykiatriska undersökningar. Enligt dessa är bör pappan dömas till sluten psykvård medan mamman kan dömas till vanligt straff. Rättegången kommer att inledas i slutet av april.

Publisert: