Smygfölj VM – på jobbet

NYHETER

Aftonbladet listar sätten du kan hålla dig uppdaterad

Foto: I dag börjar sammandrabbningen …mellan Sverige och Norge. Först ut att slåss är bland andra Emil Jönsson, Sverige och Petter Northug, Norge. Aftonbladet hjälper dig att följa kampen i smyg – även om du är på jobbet.

Årets största sportfest är ett faktum.

För de flesta intresserade blir det dock inte horisontalläge i soffan som gäller, då Skid-VM i Holmenkollen sänds på arbetstid.

Men lugn, bara lugn.

Aftonbladet tipsar om hur du kan ta del av tävlingarna – och samtidigt se ut som att du jobbar.

Foto: PeO Larsson, nyhetschef Sportbladet

Det blir en kamp mellan lillebror och storebror direkt.

– Om jag skulle välja en sak i dag som man inte får missa så är det första vändan i kriget Norge - Sverige, när Petter Northug tävlar mot Emil Jönsson klockan 15, säger PeO Larsson, nyhetschef på Sportbladet.

Tv och radio…

Men hur ser man då till att inte missa festen, när man egentligen borde jobba?

Tja, har man en tv i närheten sänder SVT direkt. Då blir det emellertid inte särskilt diskret, utan man får istället hoppas på att chefen gillar sport – eller är borta från arbetsplatsen.

En smygtaktik är naturligtvis att ha ett headset diskret placerat i örat och därigenom lyssna på Radiosporten.

…eller webb

PeO Larsson har självfallet ett tredje alternativ i bakfickan – som snabbt kan gömmas om bossen kommer fram till arbetsplatsen.

– Man kan ha ett extra fönster uppe på datorn med vår VM-bevakare. Där kommer vår utsände Marcus Leifby att rapportera minut för minut under tävlingarna och sedan läggs resultaten upp direkt när tävlingen är avslutade.

Hur stort är skid-VM?

– Det är årets största sportfest. Vi har inget OS i år, inget fotbolls-VM. Det är det här som är årets största händelse, sportmässigt, säger PeO Larsson.

Vad får den sportovane absolut inte missa?

– Om jag bara får välja en sak så skulle jag säga herrarnas stafett nästa fredag, den 4 mars, klockan 12.45. Herrarna har ju tidigare fått både OS- och Bragdguld, så det får man inte missa.