Juholt kom försent till första första maj-tåget

Håkan Juholt ska tala för första gången i sin roll som partiledare på socialdemokraternas röda högtidsdag. När tåget startade i Falun märkte förvånade partikamrater att Juholt saknades – han blev försenad från Stockholm.

Håkan Juholt smygstartar i Falun men väntas spara brandtalet till bruksorten Borlänge i eftermiddag. Flera socialdemokrater i första ledet i första maj-tåget i Falun blev förvånade när han inte dök upp under fanorna nyss.

– Nej, vi hinner inte gå i tåget i Falun. Vi går i tåget i Borlänge, vi är på väg upp men kommer anlända direkt till Folkets hus i Falun 11.45. Vi kör upp nu, säger Juholts pressekreterare Ann Wolgers.

Håkan Juholt sitter just nu i en bil upp till Dalarna. Han kommer att anlända i sista minuten till Folkets hus där han ska tala inför förväntasfulla supportrar och media. Det kom ett annat åtagande emellan, säger Ann Wolgers och förklarar att Juholt jobbar febrilt på uppresan och inte hinner prata.

Ett privat eller politiskt åtagande?

– Det är bara ett annat åtagande, säger Ann Wolgers.

Flera Falunbor blev förvånade när Håkan Juholt inte dök upp i första maj-tåget.

– Vi trodde att han skulle gå men han hade ett annat åtagande, säger en av socialdemokraterna i första led.

Ann Wolgers hävdar däremot att det var planerat att Håkan Juholt rusa in i Folkets hus i sista minuten. De skulle fått starta resan alldeles för tidigt annars, tillägger hon.

Håkan Juholt anländer knappt tio minuter före utsatt taltid – och erkänner att han är tidsoptimist.

– Jag hann inte! Jag ska förändra Sverige men jag kan inte förändra att dygnet har 24 timmar, säger Håkan Juholt med andan i halsen till SVT.

Det har ifrågasatts varför Håkan Juholt far till Dalarna för att första maj-tala när han kanske borde locka röster i Stockholm. Han säger till SVT att han håller löften som han givit:

– Tvärtom ska man veta att jag är en partiledare som håller mitt löfte i stort och smått – varje dag.

Publisert: