Uppsala

Tre gripna för mordförsök i Uppsala

avTT

Foto: Johan Nilsson/TT
Tre män har gripits för måndagens skottlossning i Uppsala. Arkivbild.

Tre män i 25-årsåldern har gripits och anhållits som skäligen misstänkta för att ha skjutit en 18-årig man i båda benen i Uppsala under måndagen.

Polisen fick larm om skottlossning vid 16.30-tiden på måndagen.

När polisen kom till platsen hittades en 18-årig man skottskadad utomhus.

– Vi fick ett samtal om att en man har skjutits i båda benen. Han är förd till Akademiska sjukhuset för vård och är vid god vigör, sade Linda Winge, RLC-befäl vid polisen i region Mitt till SVT Nyheter Uppsala på måndagen.

Det är oklart om skottlossningen har något samband med bråket vid en skola i Uppsala under söndagskvällen, där en 17-årig pojke dog.

– Vi har inga uppgifter alls i nuläget om det har något samband eller vad som föranledde skotten mot 18-åringen, säger Per Bjurström, vakthavande befäl vid polisregion Mitt, till TT under natten.

I samband med skottlossningen har även skott träffat två lägenheter där uppgifter inledningsvis gör gällande att det har funnits personer i en av lägenheterna. Lägenheterna spärrades av för teknisk undersökning.

Polisen har inlett förundersökning gällande försök till mord alternativt framkallande av fara för annan gällande skotten som träffat lägenheterna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Uppsala

Brott