Valet 2018

Se valets viktigaste debatt hos Aftonbladet

Av: 

Niklas Ornerud

NYHETER

Är du trött på käbbel och bråk? Och på politiker som ständigt blir påhoppade eller som avbryter varandra?

Då får du inte missa Aftonbladets partiledardebatt i kväll. Där bestämmer partiledarna själva vad de ska prata om.

– Hos oss får partierna själva sätta agendan och lyfta det som de anser viktigt för dem, säger Fredrik Krohnman, exekutiv producent.

Den 1 september 2014 skrev Aftonbladet tv-historia. För första gången fick någon utanför de etablerade tv-husen förtroendet att arrangera en partiledardebatt. Och för första gången direktsändes den online, på aftonbladet.se.

Maria Bjaring, Matilda Wennerholm, Lena Mellin, Robert Aschberg och Malvina Britts kommer alla att vara involverade i Aftonbladets partiledardebatt.

Hyllades av statsministern

Den hyllades av så väl partiledare som andra mediehus och inte minst tittarna. Över en miljon såg debatten.

– En modern form och proffsigt genomfört. Det tror jag kommer passa bra också i framtiden, sa Fredrik Reinfeldt då.

I kväll smäller det igen.

Den här gången går Aftonbladets partiledardebatt av stapeln på Skandiascenen på Cirkus i Stockholm. Och givetvis är ledarna för alla riksdagspartierna på plats.

Det ärofyllda uppdraget att hålla ordning på partiledarna och leda debatten har Maria Bjaring och Robert Aschberg fått.

– Jag är så laddad för den här kvällen. Vi har jobbat fram ett spännande upplägg som jag tror kommer gynna tittarna, säger Maria Bjaring.

Får själva sätta agendan

Unikt för den här debatten är att partierna själva får sätta agendan och lyfta det som de anser vara viktigast för Sverige.

Varje partiledare får hålla ett anförande på 90 sekunder och sedan följer en debattrunda där övriga partiledarna får chans att replikera.

– Det gäller att hålla det på sekunden. Vi kommer att vara stenhårda med tiden för att det ska bli rättvist, säger Robert Aschberg.

Förhoppningen med upplägget, som inte är helt olikt det som används under riksdagsdebatter, är att få ett spänstigt och dynamiskt politiskt samtal där partiledarna får chansen att prata utan att bli avbruten och avbryta.

Tar in tittarna

Under sändningen kommer tittarna också få möjligheten att ställa frågor till Aftonbladets inrikespolitiska kommentator, Lena Mellin. Hon och reportern Malvina Britts kommer att finnas i publiken och ge svar och analysera partiledarnas utspel.

Röda mattan och uppsnack

Partiledardebatten startar klockan 19.00 och håller på till klockan 21.00. Men redan klockan 18.00 drar vi igång sändningen när gästerna och partiledarna anländer.

Linn Nordström tar emot på röda mattan och Lina Törnqvist programleder från Aftonbladets studio.

18.30 drar programledare Matilda Wennerholm i gång ett uppsnack i foajén på Cirkus. Hon gästas av bland andra retorikexpert Elaine Eksvärd och före detta M-strategen Per Schlingmann.

Efter debatten gästas Matilda Wennerholm av bland andra Aftonbladets politiska chefredaktör, Anders Lindberg, sifferproffset Staffan Landin och Karin Nelsson, analyschef på Inizio. Tillsammans analyserar de debatten och reder ut vem som egentligen vann.

Vilket parti tycker mest som du? Gör Aftonbladets valkompass här!

ANNONS

Köp munskydd, Covid antikroppstester & alcogel och minska risken för smittspridning idag!

Extern länk från Meds

Köp nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Lista: Här är de 7 värsta bråken under partiledardebatten

ÄMNEN I ARTIKELN

Valet 2018

Partiledardebatt

Robert Aschberg

Lena Mellin

Maria Bjaring