Göteborg

15 NMR-medlemmar omhändertagna av polis – två skadade

Av: 

Ebba Thornéus

NYHETER

Under lördagen genomförde nazistiska Nordiska motståndsrörelsen icke tillståndsgivna manifestationer på flera platser i Göteborg.

I samband med händelsen uppstod en konfrontation mellan nazisterna och motdemonstranter – varav två demonstranter skadades.

Totalt har 15 NMR-medlemmar omhändertagits av polisen.

Den första manifestationen upptäcktes av en polispatrull på Avenyn vid 11-tiden på lördagen. Även på Järntorget, Kungsportsplatsen och i närheten av Domkyrkan har flera personer stått med fanor och delat ut flygblad uppger Göteborgs-Posten.

– Vi fick nys om det här ganska snabbt. Det är väldigt lugnt på platsen för närvarande. De står med fanor och delar ut flygblad, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen till tidningen.

Enligt honom rör det sig om icke tillståndsgivna allmänna sammankomster.

– De har inget tillstånd. Det behövs inget tillstånd för att dela ut flygblad, men när det kommer in fanor i bilden blir det en allmän sammankomst. Vi följer det hela just nu, sen får vi se vad som händer, säger Hans Lippens.

Samtidigt hade även en grupp motdemonstranter dykt upp på platserna och vid 14-tiden uppstod en konfrontation mellan de två grupperna.

15 NMR-medlemmar omhändertagna

Totalt har femton NMR-medlemmar omhändertagits för att ha stört den allmänna ordningen. Två av motdemonstranterna ska ha skadats enligt GP.

– Vi har femton bekräftade just nu men jag skulle säga att det är snarare närmre 20 personer, säger Hans Lippens.

Han vet i nuläget inte hur pass allvarligt skadade personerna är.

– Jag vet inte hur det har gått till mer än att det skedde vid Gustav Adolfs torg, säger Hans Lippens.

ANNONS

De nya Muminmuggarna ABC finns nu att förhandsboka hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Göteborg