Noppes arv till hustrun – 11,2 miljoner

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

NYHETER

Arvet efter kungens vän, ”Noppe” Lewenhaupt, är klart.
”Noppe” efterlämnar enligt bouppteckningen ett arv på drygt elva miljoner kronor till sin hustru Lee Lewenhaupt, 58. Testamentet skrevs för tio år sedan.

– Jag har tyvärr ingenting att säga, säger Lee Lewenhaupt till Aftonbladet.

En av kungens bästa vänner, Carl Adam ”Noppe” Lewenhaupt, avled den 28 februari förra året, 69 år gammal och sörjdes av många vänner, däribland den svenske kungen. De hade varit vänner sedan de var barn och greven har tillhört den innersta kretsen av Sveriges societet.
Den omtyckte greven hittades drunknad på Djurgården efter en tillställning på sin egen medlemskrog, nattklubben Noppes på Östermalm där delar av Sveriges maktskikt samlades.

Svenska kungaparet på begravningen

Hans bortgång berörde väldigt många som chockades av dödsfallet och ställde frågor varför ”Noppe”, enligt de uppgifter som kommit fram, valde att ta sitt eget liv.
Han begravdes den 31 mars i Hedvig Eleonora kyrka, bland gästerna fanns det svenska kungaparet. Närmast sörjande var hustrun Lee som han gifte sig med 2004, född i Sydkorea som invandrade till Sverige 1982.
Under hösten har arbetet med bouppteckningen pågått, nu har den kommit in till Skatteverket. Enligt bouppteckningen är det hustrun som är dödsbodelägare. Systern Cecilia Lewenhaupt Gabrielsson, 72, är efterarvinge.

Exklusiv våning på Östermalm

Tillgångarna i dödsboet beräknas till 11 230 513 kronor. Det är makarnas bostadsrätt på Östermalm som är den största posten, enligt marknadsvärdet värderad till 10 750 000 kronor.

Den exklusiva våningen på 148 kvadratmeter högst upp på tre rum och kök lades i höstas ut för försäljning med ett utropspris på 21,5 miljoner kronor. Fastigheten byggdes under slutet av 1800-talet och ligger inte långt från Karlaplan i Stockholm.
Enligt mäklarannonsen är takhöjden i våningen på 3,4 meter, våningen har en internationell klass med ett fantastiskt och exklusivt rymligt kök med sällskapsrum med kakelugn och master bedroom med balkong. Våningen ska enligt Svensk Damtidning ha sålts under hösten och slutpriset ska enligt tidningen ha varit okänt.

Utöver våningen har dödsboet banktillgångar, fordran på Svenska Spel, fyra vapen, lösöre, en Jaguar, aktier i Gubbtolvan Aktiebolag med mera till ett uppskattat värde av 480 513 kronor.

Skrev testamente 2008

Något äktenskapsförord har inte funnits. Det som räknas till enskild egendom är 1 289 205 kronor, aktier i Geddeholm Godsförvaltning AB samt lösöre. Dödsboets skulder är 3 727 125 kronor, bolån, ränteskulder,
begravningskostnader med mera.

Makans tillgångar är 11 003 058 kronor och skulderna 3 338 632 kronor. ”Noppe” skrev ett testamente 2008, som återkallade tidigare testamentariska förordnanden. Nu skulle samtliga av grevens tillgångar tillfalla hans älskade hustru Lee, och om hon inte levde, hennes son.

Utöver lösöret i makarnas våning på Östermalm och dess källare hade greven egendom på svinhusvinden på Geddeholms gård där han tidigare varit bosatt samt försäkringar i Skandia som hustrun är förmånstagare till.
Aftonbladet har varit i kontakt med Lee Lewenhaupt om bouppteckningen.
– Jag har tyvärr ingenting att säga, säger hon till Aftonbladet.

Publicerad:

LÄS VIDARE