Man sköts i garage – dog av sina skador

avGustaf Tronarp, Richard Aschberg

Publicerad:
Uppdaterad:

En man sköts i garage i Rinkeby tidigt på lördagsmorgonen.

Ambulanspersonal kämpade för att rädda mannens liv – men han dog på platsen.

– Vi har inlett en förundersökning om mord, säger polisens presstalesperson Sven-Erik Olsson.

Enligt uppgifter till Aftonbladet misstänks skytten ha stått och väntat på sitt offer. Mannen ska ha träffats av ett större antal skott.

1 av 7 | Foto: P-O Sännås

Vid 04.30 fick polisen larm om att en man skjutits i ett garage i Rinkeby i nordvästra Stockholm. När patruller kom dit hittade de en man med skottskador.

– Det kom in uppgifter till ledningscentralen via SOS om att en person hade skottskador i ett garage. Vi åkte dit och konstaterade att så var fallet, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Träffades av flera skott

Enligt uppgifter skickades ambulanser och omkring tio polisbilar till platsen. Även insatsstyrkan ryckte ut.

Sjukvårdspersonal började omedelbart arbeta för att rädda mannens liv. De kämpade dock förgäves.

– Han avled på platsen. Vi har inlett en förundersökning om mord, säger Sven-Erik Olsson.

Källor uppger för Aftonbladet att den döde mannen, som uppges vara i 20-årsåldern, satt i sin bil när han blev skjuten. Skotten ska ha avlossats på nära håll, och skytten misstänks ha stått och väntat på sitt offer i garaget.

Mannen ska ha träffats av ett större antal skott. Polis har hittat flera tomhylsor på platsen. Den avlidna är känd av polisen sedan tidigare.

Området avspärrat

Platsen spärrades av för en teknisk undersökning. Patruller spanade i området. En uppgiftslämnare uppger för Aftonbladet att poliser bland annat har lyst in med ficklampor i lägenheter i närheten av garaget.

– Vi hade både tekniker och utredningspersonal på plats, säger Sven-Erik Olsson.

Vem var det som slog larm?

– Det var en privatperson. Fler uppgifter än så har jag inte om det.

Är den döda identifierad?

– Vi har uppgifter om vem det är. Men om det är på den nivån att vi säkert kan säga att han är identifierad vet jag inte.

Finns det några vittnen till händelsen?

– Vad jag känner till så finns det inga direkta vittnen. Men det är såklart möjligt att det finns folk som gjort observationer.

Skott mot lägenhet

På lördagskvällen avlossades ett flertal skott mot en lägenhet i Rinkeby. Ingen person kom till skada, men polisen har inlett en utredning om mordförsök.

Det är än så länge oklart om den skjutningen är kopplad till mordet i garaget.

– Det finns i nuläget inga konkreta uppgifter som tyder på att det är sammankopplade, men vi tittar naturligtvis på om det kan finnas någon bäring till någon annan händelse, säger Sven-Erik Olsson.

Polisen har än så länge inte gripit någon misstänkt i något av fallen. Polisen uppmanar personer som har information om det som hänt att ringa 114 14.

 

LÄS OCKSÅ: Sveriges dödligaste plats: ”Handlar om makt”

 

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Rinkeby