Tog nyårstaxi från Köpenhamn till Oslo – smet från rekordnotan

NYHETER

Förmodligen är bakfylleångesten något värre än vanligt för den norrman som tog taxi hem igår.

Taxametern tickade upp på drygt 16 500 kronor för resan – som startade i Köpenhamn.

Väl framme smet han från notan och fick väckas hemma i sin säng av polisen, rapporterar VG.

Foto: Tomas Oneborg / SvD
Mannen väcktes av polis och krävdes på betalning.

Visst kan det vara skönt att ta taxi hem från nyårsfesten efter en lång kväll av god mat och dryck. Så tänkte kanske även den norrman i 40-årsåldern som under nyårsafton klev in i en taxi i Köpenhamn.

Taxifärden blev dock en rejäl bit dyrare än för den vanliga nyårsfiraren. Hemadressen var nämligen Abildsø i Oslo – en sträcka som tar sex timmar att köra.

Gick in i lägenheten – utan att betala

Men taxichauffören som körde den rekordlånga turen höll på att bli snuvad på notan, som landade på 12 500 danska kronor, motsvarande ungefär 16 500 svenska. Då kontaktade han polisen.

– När de kom fram till adressen försvann mannen in i sin lägenhet. Eftersom det är en kostsam affär att ta taxi från Köpenhamn till Oslo kan jag verkligen förstå att chauffören kontaktade oss, säger Vidar Pedersen vid Oslopolisen till VG.

Väcktes av polisen – hade ingen förklaring

Polisen tog sig in i norrmannens lägenhet och fann honom sovande i sin säng.

– Han väcktes av polisen och var redigt berusad, sedan betalade han med kort. Han hade inte någon förklaring till varför han åkte till Oslo, säger Vidar Pedersen.

Prövningarna för taxiföraren var dock inte över bara för att han fått betalt. Bilens batteri hade laddat ur utanför mannens lägenhet och bärgningsbil fick tillkallas.

Så vet du om du kör rattfull – här går gränsen 00:34
ARTIKELN HANDLAR OM

Taxibolag

Oslo

Köpenhamn