Hunden Nasa skrämdes av smällare – försvunnen sedan nyår

Rebecka Åströms hundvakt var ute och rastade hennes schäfertik vid 17:30 på nyårsafton när hunden skrämdes av raketer och sprang bort.
Nu vädjar hon till allmänheten att hjälpa till i letandet efter hunden.
– Det är det värsta jag har varit med om, jag vill bara hitta henne, säger hon.

Rebecka Åström lämnade femåriga schäfertiken Nasa hos sin dagmatte på nyårsafton.

Blev skrämd av raketer

Hundvakten var ute i Haninge för att rasta Nasa vid 17-tiden när några nyårsfirare avfyrade en smällare och skrämde hunden så pass att hon slet sig ur kopplet. Dagmatten lyckades kalla in Nasa och försökte koppla henne igen när ytterligare en smällare avfyrades, innan hon fått fast hunden.

– Hon har varit borta sedan dess, berättar den förtvivlade matten Rebecka.

Rebecka letar nu febrilt efter sin hund i området och många har engagerat sig för att hitta henne. Flera tips har kommit in från personer som tror sig ha sett Nasa i Haninge och Jordbro, men ingen har lyckats fånga in hunden.

– Den senaste observationen som jag vet om var vid 11.30 igår förmiddag, berättar Rebecka.

Varit borta sedan nyårsafton

Hon har även fått hjälp av ID-hundar men även de har blivit distraherade av smällare och har därför varit tvungna att avbryta sökandet.

Rebecka har knappt varit hemma sedan försvinnandet och är ute och letar hela tiden, i hopp om att hitta sitt älskade husdjur.

– Det är det värsta jag har varit med om. Jag vill bara hitta henne, säger hon.

Hittills har hon fått mycket hjälp från allmänheten men hon vädjar till ännu fler att hålla ögonen öppna och kontakta henne om de ser Nasa.

– Det bästa är att ringa mig om man ser henne så att man inte skrämmer iväg henne ytterligare. Nu har det gått så pass lång tid att hon säkert är skärrad, säger Rebecka.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN