Nyheter

Skottlossning vid Sahlgrenska

Av: 

John Granlund

NYHETER

Minst sex män slogs med skiftnycklar och sköt mot en bil vid Sahlgrenska sjukhuset.

Nu genomsöker polisen Göteborg med en massiv insats.

– Vi har tagit in elva personer för förhör, säger Björ Blixter vid polisen i Västra Götaland.

Enligt polisen var slagsmålet brutalt. Flera skott ska ha avlossats mot eller in i en bil, vilket polisfynd av tomhylsor också bekräftar.

– De slogs med skiftnycklar och andra tillhyggen, säger Björ Blixter.

Hittade skadad man

Efter bråket vid Mikrobiologen vid Sahlgrenska sjukhuset sökte sig flera personer till sjukvården med allvarliga skador. En man hittades skadad liggande på Per Dubbsgatan.

– Det har varit skallskador och blodiga ansikten, säger Björ Blixter.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har en man skottskadats.

– Vi vet inte om han är beskjuten, men han finns på traumaenheten och är vad jag förstår allvarligt skadad, säger Björ Blixer.

Under kvällen har polisen kontrollerat ett stort antal bilar runt om i Göteborg. Till sin hjälp har polisen har polispatruller, radiobilar, spårhundar och polishelikopter.

– Det är en massiv insats, säger Björ Blixer.

Polisen har spärrat av ett stort område och dokumenterar brottsplatsen med helikopter för fortsatt utredning.

– Vi utför en massa åtgärder på brottsplatsen, säger Björ Blixter.

Elva till förhör

Polis larmades till platsen klockan 20.19. Enligt polisen var det sex män som slogs. På platsen fanns fem bilar som tillhörde personerna. När polisen kom till platsen flydde de i sina bilar.

– Det började som ett bråk med tillhyggen, sedan har det utökats till beskjutning, säger Björ Blixter.

Polisen har tagit in sammanlagt elva personer till förhör. Fyra av dem omhändertogs i samband med att polisen beslagtog två bilar som kört iväg från brottsplatsen.

Polisen har också anträffat en pistol som kastats från en bil vid Sahlgrenska. På platsen där bråket ägde rum har polisen hittat tomhylsor.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

”Grupperingar” ligger bakom

Polisen var under onsdagskvällen förtegen om vad som ligger bakom bråket. Men polisen utesluter inte att det finns ett samband med slagsmålet vid Sahlgrenska i tisdags kväll.

– Det är myckets om talar för att det här hänger ihop. Det handlar om grupperingar som har drabbat samman, säger Björ Blixer.

Polisen väljer att gå ut med ett signalement på mannen för att minska risken att någon väljer att skydda den misstänkte.

– Vi brukar inte gå ut med signalement, för då låser vi vittnen. Men nu väger allmänintresset och vår uppklarning tyngre, säger Björ Blixter, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

Den misstänkte skytten är i 30-årsåldern och bar mörka kläder. Han beskrivs som 160–165 centimeter lång och han saknar hår på huvudet.

Bråket vid sjukhuset är den andra allvarliga incidenten vid Sahlgrenska inom loppet av 24 timmar. I natt utbröt ett större slagsmål på en av sjukhusets vårdavdelningar.

ANNONS

Sänk elkostnaden! Jämför elavtal och hitta ett bra avtal för dig – helt gratis!

Extern länk från Compricer

Jämför och byt nu!

Publisert: