Publicerad:

Köpte Kanye-sko för en halv miljon

Av: Camilla Sundell

Publicerad:

Modeexperten: Hoppas det är en rik konstsamlare

Lägger du för mycket pengar på skor?

Nu kan du andas ut – det finns de som garanterat är värre.

En okänd budgivare har lagt 645 000 kronor på ett par Kanye West-designade sneakers.

Eftertraktade sneakers.
Eftertraktade sneakers.

Under veckan tältade 30 sneakersnördar utanför butiken Sneakersnstuff på Södermalm i Stockholm. Allt för att kunna lägga vantarna på ett par "Nike Air Yeezy 2"; ett designsamarbete mellan Kanye West och Nike.

Klockan 14.00 i dag började handeln och skoentusiasterna fick köpa två par vardera. Kostnaden för skorna som finns i en begränsad upplaga: 2 600 kronor per par.

84 bud

De som inte velat köa har i stället kunnat delta i en budgivning på ett par förhandsexemplar på E-bay. I onsdags var högsta budet 15 000 kronor, men därefter kom budgivningen igång på riktigt.

När klubban föll hade 84 personer budat, rapporterar Time. Vinnarbudet låg på hisnande 90 300 dollar, vilket motsvarar drygt 645 000 kronor. Time spekulerar i huruvida Kanye West själv deltagit i budgivningen – för att öka publiciteten och hypen kring skorna.

"Inte svår att få tag i"

Aftonbladets modeexpert Nina Johansson konstaterar att hon hade kunnat lägga så mycket pengar på ett par skor om Andy Warhol, eller Jesus, kom tillbaka till jorden och designade ett par skor.

– Om man jämför med exempelvis Picasso, så är Kanye West en högst kommersiell person. Han har designat en klädlinje och han design är inte så svår att få tag i, säger hon.

– Jag hoppas att det är någon rik konstsamlare och inte något fan som köpt skorna.

Publicerad:
Publicerad: