Katten Sixten - för porrig för landstinget

Av: Susanna Vidlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Kyrkoherdens kattblogg spärrad av porrfiltret

Gillar att vila Som så många andra katter gillar Sixten att ta igen sig i solen. Det är en av många saker som man kan läsa om i hans blogg som nu fastnat i Örebro landstings porrfilter.
Foto: Privat
Gillar att vila Som så många andra katter gillar Sixten att ta igen sig i solen. Det är en av många saker som man kan läsa om i hans blogg som nu fastnat i Örebro landstings porrfilter.

Den bloggande huskatten Sixten är inte tillräckligt rumsren.

Nu har han fastnat i Örebros landstings porrfilter.

Själv tar han det med ro.

– Att jag skulle vara så vågad att filtren inte släpper igenom mig är ledsamt. Sorgligt. Men ingen kattastrof, meddelar han på sin blogg.

Foto: Privat
Poserande huskatt Sixten the cat agerar proffsigt inför kameran, såsom en äkta bloggkatt bör göra.

Nyligen fick en förvånad kyrkoherde Lars B Stenström, som är husse åt katten Sixten, höra att kattbloggen som har funnits i tre år nu är spärrad av landstinget.

– Efter julbönen i Olaus Petri kyrka kom det fram en dam som jobbar på landstinget. Hon berättade att hon hade försökt läsa om Sixten men då hade hon fått upp en sida där det stod att han är pornografisk!

"Slickar ofta"

Nästa dag fick Sixten och Lars mejl från en annan anställd vid landstinget om att kattbloggen var porrstämplad.

– Då blev han tvungen att skriva om det för att bearbeta den svåra upplevelsen, skämtar Lars B Stenström.

– Hur har jag kunnat bli "Porr Sixten", frågar sig nätkatten Sixten i bloggen. Det kan vara det där att jag berättar om att jag ofta slickar. Tassar och päls. Svans. Men rensar de aldrig de där filtren? Det måste ju fastna allt möjligt bra där, spekulerar han.

Automatiskt blockerad

Sixten lovar att fortsätta skriva lika djärvt om sitt liv som katt:

– Take it or leave it - landstinget!

Enligt Jörgen Landkvist som är chef för it-driften vid landstinget, blockerar filtret automatiskt sidor som kan utgöra en risk.

– Sixtens blogg är inte längre blockerad. Förmodligen var den det under en begränsad tid och det har i så fall skett automatiskt. Vi har inte gjort något för att häva spärren, men nu fungerar det att surfa in på hans blogg även från landstingets datorer.

Publicerad: