Nyheter

’Han var en snäll kille’

Av: 

Pelle Tagesson

NYHETER

Mordet på tvåbarnspappan Charles är en gåta för polisen

SKÖTS PÅ ÖPPEN GATA Tvåbarnspappan Charles, 48, mördades bara ett 20-tal meter från porten där han bodde. Polisen har fortfarande inget motiv klart.

Foto: Krister Hansson

MALMÖ. Charles, 48, var högutbildad tvåbarns­pappa, tidigare egen­företagare och aktiv i en idrottsförening.

I förrgår avrättades han på gatan där han bodde.

– Han dog direkt, säger Daniel Ghafour som var på plats direkt efter ­mordet.

Charles, 48.

Ett 20-tal poliser arbetar nu med utredningen av mordet på 48-årige Charles. Vid lunchtid i förrgår sköts han ihjäl på Kantatgatan i Malmö, ett 20-tal ­meter från porten till sin bostad där han bodde tillsammans med sin mamma.

– En snäll och trevlig kille som ibland kom in och köpte läsk och godis. Ibland handlade han cigaretter till sin mamma, men han sa att han inte gillade att hon rökte, säger Daniel Ghafour som driver en tobaks- och videobutik i huset.

”Han andades inte”

Han var en av de första som var framme hos mordoffret.

– En kvinna kom inspringande och bad mig slå larm eftersom det låg en skadad man på trottoaren. Jag gav henne telefonen och sprang ut. Jag såg direkt att han var död, han andades inte och ögonen var halvöppna, ­säger Daniel Ghafour.

Andra vittnen såg en mörklädd, smidig man springa från platsen.

– Vi har hört en del personer som gjort observationer, men vi behöver fler vittnen. Vi vill gärna komma i kontakt med människor som sett saker även innan skottlossningen, ­säger utredningsledare Monica Olhed.

Var lagledare i klubb

Motivet är fortfarande oklart. Inget tyder på att Charles rörde sig i kriminella kretsar.

– Han är i princip okänd för oss, det enda han har är ett gammalt obetydligt brott, säger Monica Olhed.

I övrigt tycks Charles ha levt ett socialt etablerat liv. Hans två söner, 17 och 21, är aktiva i samma idrottsförening som pappan var. Men bor hos sin mamma.

– Han har varit mycket aktiv, bland annat som ­ledare. Han också varit lagledare för klubbens oldboys och var fortfarande aktiv i laget, säger en av klubbens ansvariga.

– Han har varit jätteduktig och deltagit i allt, från att köra spelare till matcher till viktiga uppdrag  i klubben. I föreningen är vi helt oförstående till det som nu har hänt och saknaden inom klubben är stor.

Charles hade också haft företag i datorbranschen och många affärsmässiga kontakter.

Letar efter spår

Polisen utesluter dock inte att det finns något okänt bakom hans fasad.

I går var hans bostad avspärrad och polisens tekniker var där för att söka spår som kan ge en förklaring till varför Charles sköts ihjäl.

– Det verkar helt klart som mördaren var inriktad på att döda just honom, säger Länskriminalens operative chef, Börje Sjöholm.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på barnkläder – 70% rabatt på märkeskläder

Kids Brand Store

Publisert: