Här förstör han sitt gevär framför kameran

NYHETER

Efter förra veckans skolskjutning i Florida då 17 personer dog har nu en film spridits viralt. I filmen syns hur Scott Pappalardo från New York förstör sitt vapen med budskapet att skjutningarna måste få ett slut, skriver Huffington Post.

– Jag ska försäkra mig om att det här vapnet inte tar någons liv, säger han i filmen som publicerats på Facebook.

New York-bon Scott Pappalardo äger ett gevär av sorten AR-15 military-style assault rifle sedan 30 år tillbaka. Det är samma slags vapen som användes i skolskjutningen i Florida förra veckan. Då dog 17 personer och 15 skadades.

Nu har Scott valt att markera. I en video, som blivit en viral snackis, filmar han sig själv när han tar sönder sitt vapen.

– Jag ska vara ärlig, det är verkligen roligt att skjuta, säger han i filmen.

Han berättar att han 2012, för sex år sedan, gav sin fru ett löfte:

– Jag sa att jag gladeligen skulle ge upp det här vapnet om det skulle rädda livet på bara ett barn, säger han i filmen.

Det löftet gav han efter skolskjutningen i lågstadieskolan Sandy Hook i Newtown, Connecticut. Då dog 20 barn och sex vuxna.

Sedan dess har det skett hundratals skolskjutningar i Usa. 17 liv togs förra veckan på Parkland’s Marjory Stoneman Douglas High School.

Foto: Scott Pappalardo / Facebook

I filmen hör vi Scott fråga sig själv när samhället ska förändras.

– När ska vi införa en lag som säger att vapen som det här inte är acceptabelt i dagens samhälle? Är rätten att äga ett vapen viktigare än någons liv? Jag tycker inte det.

Han har döpt filmen till ”Mitt strå till den stora stacken” och har laddat upp en bild på det förstörda vapnet tillsammans med #oneless, som betyder en mindre.

Så många vapen finns i USA 00:28
ARTIKELN HANDLAR OM

USA

Florida

Vapen

Brott