Följde efter mördaren - och larmade polisen

avJohanna Hellsten

Man misstänks ha dödat sin pappa och styvmamma - greps tack vare Agnes och Antonia

Foto: Gustav HUGOSSON
”Vi gjorde rätt” Aftonbladets reporter Johanna Hellsten träffar Agnes och Antonia som hjälpte polisen att gripa mannen som misstänks för dubbelmordet i Tullinge.

Agnes och Antonia ­larmade och följde efter den mystiske mannen.

Därför kunde polisen ­gripa den misstänkta ­knivmördaren.

– Jag var rädd och han stirrade rakt på oss. Men vi gjorde helt rätt, säger Antonia.

Agnes hade precis nattat sin son i onsdags kväll. ­Tillsammans med vännen Antonia gick hon ut för att rasta hunden. Då mötte de en man som vankade av och an utanför bostadshusen i Tullinge.

Under morgonen hade en 64-årig man och hans ett år yngre sambo mördats i sin lägenhet på gården.

– Vi såg att det inte stod rätt till. Han gick fram och tillbaka på samma plats, stirrade, gjorde gester och försökte skalla väggen. Vi tänkte båda två att det är han som gjort det, säger Antonia till ­Aftonbladet.

Sökte skydd

De kände olust och tog sig in i porten där det mördade paret bodde. Men när de skulle gå ut en kort stund senare stod mannen precis utanför glasdörrarna.

– Han stirrade rakt på oss. Då var jag rädd, vi åkte upp med hissen för att vänta där ett tag. Vi hoppades att han skulle försvinna, och det gjorde han, säger Agnes.

När de kom ut på gården såg de honom på nytt. Kvinnorna sökte skydd i den gemensamma tvättstugan. Pappan till en av kvinnorna kom samtidigt till gården – och pratade med den misstänkte.

– Han sa till pappa att han väntade på en kompis. Då sa pappa att det varit ett mord på gården och att det kunde verka misstänksamt om han bara stod där. Då försvann han ner längs vägen.

Då ringde Antonia till ­polisen. Operatören frågade var mannen tog vägen - de började följa efter mannen.

– Jag fick veta att polis snart var framme, säger Antonia.

”Magkänsla”

Allt gick väldigt fort. Plötsligt var mannen omringad av flera poliser.

– De visiterade honom och tryckte in honom i polisbilen. Han gjorde inget motstånd alls. Jag såg hur han satt i bilen och bara stirrade rakt fram, säger Antonia.

Agnes och Antonia är ­nöjda över sin insats.

– Vi litade på magkänslan och var duktiga som gjorde det här. De kunde ju gripa honom snabbt, säger Agnes.

I dag hålls häktningsförhandling mot den 40-årige mannen som misstänks för mordet på sin egen pappa och dennes sambon. Tidigare är han dömd för mord på sin mamma.