Gänget slog Carl-Eric, 61, medvetslös

Publicerad 2012-04-02

Han svävar mellan liv och död – två veckor efter råa misshandeln

Här är mannen bakom rubrikerna om den misshandlade 61-åringen: en hundälskare som levde ett stilla liv och aldrig ­brusade upp.

Två veckor efter att han slogs ner av ett ungdomsgäng svävar Carl-Eric Cedvander fortfarande mellan liv och död.

VARM OCH GODHJÄRTAD Carl-Eric Cedvander levde ett stilla liv innan misshandeln. Han tillbringade mycket tid tillsammans med hunden Barney och dennes bror Julius. Barney var med vid det brutala överfallet.

På bilden här ovanför ­leker Carl-Eric Cedvander med sin ögonsten, hunden ­Barney, en bouvier des flandres, och dennes bror Julius.

Hunden, som han skaffade efter en hjärtoperation för fyra år sedan, var Carl-Erics bäste vän. Barney blev snabbt en viktig del i Carl-Erics liv och tillsammans gick de långa ­promenader varje dag.

Har inte vaknat upp

Barney var med den där eftermiddagen för två veckor sedan när Carl-Eric attackerades på Kortedala torg i Göteborg. Inför flera vittnen gav sig ett ungdomsgäng på honom med sparkar och slag. Även ­efter att han hade fallit till marken fortsatte de att slå.

Carl-Eric skadades svårt och har ännu inte vaknat upp ur koman.

Man tror att det som utlöste den brutala misshandeln var något så banalt som att Carl-Eric frågade om ungdomsgänget hade bråkat med hans hund.

Levde stilla liv

Hans anhöriga tycker att det är viktigt att visa att det finns en person bakom rubrikerna, en människa som har drabbats hårt av det som hände den 18 mars och vars familj och vänner nu svävar i en fasansfull ovisshet.

En varm och godhjärtad man som aldrig brusade upp och som levde ett stilla liv efter att under många år jobbat i måleriet på Volvo PV.

Hunden Barney befinner sig nu hos goda vänner.