Skottdrama i Wisconsin - 7 döda

avOscar Nelson

1 av 5 | Foto: Jeffrey Phelps/AP
En kvinna utanför templet i Oak Creek där anhöriga väntade på besked efter skottdramat.

Ett skottdrama har inträffat i ett Sikh-tempel i Wisconsin, USA. Minst 7 döda, inklusive gärningsmannen.

–Våra hjärtan är hos familjerna och vännerna till de som dödades och skadades, säger Barack Obama i ett uttalande.

Dramat inträffade vid ett Sikh-tempel i Oak Creek, Wisconsin vid 10-tiden. En av församlingsmedlemmarna, Ven Roba Ri, som varit i kontakt med människor inne i byggnaden ska en man i 30-årsåldern gått fram till en präst, som stått utanför templet och skjutit honom, rapporterar lokaltidningen Milwaukee Journal Sentinel.

Sedan gick han in i templet och började skjuta.

Polis dödade mannen

Senare utbröt skottlossning mellan gärningsmannen och de två första poliserna som var först att anlända till templet. En av poliserna träffades flera gånger och fördes till sjukhus. Den andre polisen fortsatte att besvara elden och dödade skytten, uppger John Edwards, från Oak Creek-polisen, på en presskonferens för media som befinner sig på plats.

–Det var en heroisk insats från poliserna, sa Edwards.

Sju bekräftat döda

Enligt polisen ska minst sju människor ha dödats, inklusive gärningsmannen. Fyra kroppar påträffades inne i byggnaden och tre stycken utanför templet.

Tre människor är bekräftat skadade, inklusive den polis som sköt tillbaka mot gärningsmannen, och förda till sjukhus. Läget är kritiskt för samtliga, rapporterar CNN.

Obama har gjort ett uttalande

I ett uttalande säger president Barack Obama att han hans tankar är hos vännerna och familjerna till offren: “I den här svåra stunden, behöver människorna i Oak Creek veta att det Amerikanska folket har dem i sina tankar och böner, och att våra hjärtan är hos familjerna och vännerna till de som dödades och skadades," säger Barack Obama.

Motivet bakom skjutningen är fortfarande oklart