Nyheter

Volvochef fick villa – för 30 miljoner

Av: 

Niklas Eriksson

NYHETER

”Det kan sticka i ögonen”

SKÄRGÅRDSLYX Villan ligger i Göteborgs skärgård. Till de 472 kvadratmetrarna hör både havsutsikt och en pool insprängd i berget.

Volvo snålade inte när de köpte tjänstebostad till sin koncernchef Olof Persson.

En 472 kvadratmeter stor lyxvilla i Göteborgs skärgård – för 30 miljoner kronor.

– Det kan sticka i ögonen på många människor. Det förstår vi, säger Volvos presschef Mårten Wikforss till Dagens Industri.

Olof Persson.

Foto: Foto: SCANPIX

Det är inte bara Nordeas direktörer som får lyxboende av företaget. Volvos koncernchef Olof Persson kunde flytta in i en 14-rumsvilla i Långedrag, med insprängd pool i berget och havsutsikt, sedan företaget öppnat plånboken.

För 30 miljoner kronor, skriver Dagens Industri.

Facket visste inte

– I den rollen är man tvungen att se till att säkerheten garanteras i alla delar. Det andra skälet är att det ingår en hel del representation och då behövs ett boende som kan hantera det, säger Volvos presschef Mårten Wikforss till tidningen.

Men att den arkitektritade villan i Göteborgs skärgård köptes till koncernchefen kände inte facket till.

– Jag kan inte tycka att det är särskilt bra. Att han finansierar sitt eget boende är det minsta man kan begära, säger Michael Blohm, informationsansvarig på verkstadsklubben på Volvo i Göteborg till DI.

Måste skatta

Enligt presschefen Mårten Wikforss har de tittat på flera hus och det här passade kraven.

– När man sitter som koncernchef för Volvo finns det förmåner som kan sticka i ögonen på människor. Det är inte konstigt och det förstår vi.

Men Olof Persson kommer inte undan helt gratis. Skatteverket har beslutat att huset är värt 41 914 kronor i månaden, en löneförmån som han måste skatta för.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt inför sommaren hos MEDS här.

MEDS

Publisert: