Så blir du kung på fejan, kungen

Nu finns Carl Gustaf för Sverige – på Facebook

Hans kungliga höghet Carl XVI Gustaf håller nu hov på Facebook.

Så här ska ”Tjabo” bli kungen av fejjan:

– Våga ta ut svängarna, vi ser gärna en frukostbild tillsammans med Silvia, säger kommunikationskonsulten Johanna Ögren.

I går gjorde kungahuset officiell debut på nätverkssajten Facebook. Inte en sekund för tidigt menar Johanna Ögren, kommunikationsexpert på byrån Wky.

– Om han ska vara för Sverige i tiden är det där han ska möta medborgarna, säger hon.

16 bilder

På kungahusets Facebook-sida visade familjen i går till exempel upp 16 bilder, några filmklipp med kungen, Victoria och Silvia och uppdaterade om gårdagens aktiviteter.

Men experterna är eniga – det behövs fler bilder.

– Det kan vara ett sätt för publika personer att ta udden av jakten på bilder genom att själva lägga ut dem och ta kommandot, säger Brit Stakston, sociala medier-expert på JMW kommunikation.

Visa tv-kvällar

Johanna Ögren hade helst sett lite mer privata bilder.

– Gärna en bild på en kväll i soffan eller frukost på Slottet, det är det som vi går i gång på när det kommer till Facebook, säger hon.

Kungen får vara frispråkig också. ”Sultanen har en kolossal närhet till sitt folk” sa han om Bruneis diktator och en av de mest kända felsägningarna är när kungen gjorde Arbogaborna till Örebroare.

– Spontanitet är aldrig fel, jag hoppas han behåller sin frispråkighet. På Facebook har han möjligheten att förklara sig och få ut sitt budskap, säger Johanna Ögren.

Kutchers knep

Följer fansen inte med kungen till Facebook kan han ta till ett extremt knep för att locka dem – göra som skådespelaren Ashton Kutcher.

– Han la ut en halvnaken bild på sin fru Demi Moore, det funkade jättebra för Kutcher. Haha, det skulle vara något, säger Johanna Sjögren.

Publisert: