Polisen efterlyser förare i vinröd bil

NYHETER

Norska Sigrid Giskegjerde Schjetne, 16, har varit försvunnen i nio dygn – hon har fortfarande inte hittats.

Nu efterlyser polisen en mörkröd bil.

Polisen höll i dag en presskonferens för att berätta om utredningen kring försvinnandet.

– I går bad vi om förlängning av den hjälp vi får från rikskriminalpolisen, sa Grete Lien Metlind, chef för Oslopolisens våldsrotel, under presskonferensen.

– Vi jobbar vidare med full intensitet. Det jobbas dag och kväll och långt in på natten.

Har fått 1 700 tips

Polisen har fått in över 1 700 tips om flickans försvinnande och tusentals frivilliga har hjälpt till i sökandet efter henne.

Polisen har tidigare berättat att en teori är att flickan förts bort i en bil och flera tips om bilar som ska ha befunnit sig i området under natten 16-åringen försvann kommit in.

Grete Lien Metlind sa under presskonferensen att man nu varit i kontakt med flera förare och ägare av tidigare efterlysta bilar.

Söker mörkröd bil

Nu söker polisen föraren av ytterligare en bil som setts i området där Sigrid Giskegjerde Schjetne försvann under den aktuella natten.

– Det ska vara en personbil men vi vet tyvärr inte vilken modell eller märke det är. Det finns flera vittnesuppgifter om det här, någon menar att den är vinröd andra säger mörkröd. Den här bilföraren vill vi komma i kontakt med, säger hon.

Sigrid Giskegjerde Schjetne har varit försvunnen sedan hon skulle promenera hem från en vän i Skøjenåsen i östra Oslo vid midnatt under natten till förra söndagen.

”Snälla släpp henne”

Morgonen efter spärrade Oslopolisen av ett område kring en närliggande förskola där man hittat bland annat skor och en mobiltelefon som kopplades till flickan.

Nu bekräftar polisen för VG att man i sökandet också gjort husrannsakningar i flera hus och byggnader.

Flickans föräldrar har hela tiden menat att hon inte skulle ha försvunnit frivilligt. I tidningen VG gick de ut med en vädjan till den eventuelle förövaren.

– Hör av dig och gör det i tid. Släpp henne, snälla. Det är ju inte för sent. Du är ju ingen mördare ännu, sa flickans mamma Ingrid Giskegjerde till tidningen.