Storbrand i Göteborg

NYHETER

Flera trappuppgångar evakuerades

En våldsam brand rasade under natten till måndagen i ett femvåningshus i centrala Göteborg. Hela vinden i ett sjuvåningshus var övertänd och lågorna syntes på långt håll.

Larmet om branden på Burgårdsgatan kom strax efter klockan 23 på kvällen. Branden startade enligt ögonvittnen i en lägenhet på plan sex, och spred sig sedan upp på vinden. Vid midnatt var vinden, cirka femtio meter lång, helt övertänd.

40 brandmän

Över 40 brandmän arbetade med släckningsarbetet. Räddningstjänsten i Storgöteborg fick under natten avlösning av kollegor från räddningstjänsterna i Borås, Alingsås, Kungälv och Bollebygd. Vid fyratiden på morgonen såg det ut som om faran för att elden skulle sprida sig var avvärjd.

Det brinner fortfarande, men vi har slagit ner en hel del och vi har elden ganska bra under kontroll just nu, sade insatsledaren Peder Lindström till TT.

Boende evakuerades

De boende fick utrymma huset och för dem som inte hade någon annanstans att ta vägen kördes bussar fram. Polisen har spärrat av kvarteret vilket bland annat innebär att bil- och spårvagnstrafiken på Södra vägen har stoppats.

Branden var så våldsam att tegelpannor och delar av takkonstruktionen föll ned på gatan och skadade flera bilar.

Det fanns inga rapporter om att människor kommit till skada.

TT