”Våga vara lekfull”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-26

Tv-inredaren Simon Davies visar upp sitt eget hem

Sveriges syrligaste engelsman, tv-inredaren Simon Davies från ”Simon & Tomas”, lever efter en devis när det gäller hans eget hus.

– Ditt hem ska inspirera. In this house I never get bored, säger han till Aftonbladet.

I nystartade inrednings­programmet ”Simon & Tomas” i TV3 piffar ­Simon Davies upp vanliga svenska hushåll inför tv-­kamerorna. Men det finns inget vanligt över hans eget hem.

Simon hatar trender, för ­honom ska ett hem reflektera personen som bor i det, inte tillfälliga plojströmningar i samhället. Han blandar nytt och gammalt, dyrt och billigt. Helt utan spärrar. Det enda som bestämmer vad som hamnar i hans hus är kärlek.

– Jag skulle aldrig ta in ­något i mitt hem som jag ­inte känner passion för. Ta den här guldstolen till exempel, den är 200 år gammal och så använd att den röda basfärgen börjat synas. It has been used and loved och den har en historia att berätta. I love it!

Han har inga specifika influenser, men beskriver ändå stilen som ett sorts klassiskt, sofistikerat glam mixat med ett internationellt hopkok.

– Folk är inte tillräckligt lekfulla, sluta vara så ­seriösa! Alla måste inte ha det senaste och det trendigaste. Många tycker säkert att min smak suger men det skiter jag i, det är bara jag som behöver tycka om den.

Möblerna har sitt ursprung i städer som New York och Paris men Simon är även en manisk auktionsbesökare i stockholmstrakten. Han lägger minst ett bud i veckan och släpar alltid hem saker när han är på semester. Just nu är det ­bara en sak som saknas i hans hus.

– Jag skulle vilja ha ett grand piano för ­sista touchen. Tyvärr är de så fantastiskt tunga, allt här ­inne fick komma upp med lyftkran, och pianot skulle ­säkert gå sönder.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln