Tre ungdomar skadade i Nacka

avOlle Castelius

NYHETER

– De slogs med golfklubbor och basebollträn, uppger polisen

Tre tonåringar skadades under ett gängslagsmål i Nacka i kväll.

Enligt polisen har gängen via internet gjort upp om att träffas och slåss.

– Slagsmålet har föregåtts av någon form av mejl-korrespondens, säger Mikael Gustavsson vid polisens ledningscentral.

Två ungdomsgäng brakade i kväll samman i ett stort slagsmål vid Ektorps centrum och Skuru skola i Nacka, öster om Stockholm.

Enligt polisen var mellan 20 och 30 ungdomar inblandade. Många var beväpnade med olika typer av tillhyggen, bland annat järnrör.

– Vittnen har också talat om golfklubbor och basebollträn. Och så kastade de facklor på varandra så att det började brinna på flera ställen, säger Björn Svensson vid polisens länskommunikationscentral.

Minst tre personer har skadats. En yngling flydde svårt blödande in på en buss, en annan hittades medvetslös vid en rondell i närheten. Den tredje fick hjälp till sjukhus från Skuru skola.

– Det verkar inte vara några riktigt allvarliga skador. En hade ett jack i huvudet som blödde ymnigt, på en annan hade tydligen näsan gått av och den tredje hade sårskador i ansiktet, säger Mikael Gustavsson.

Ett stort antal polispatruller kallades till platsen. Enligt Björn Svensson vid polisens ledningscentral letar man nu efter de misstänkta gärningsmännen.

– Vi har signalement på tre personer som uppges ha varit drivande i misshandeln, säger han.

Enligt vittnen som polisen talat med verkar gängen ha gjort upp om att slåss. Mikael Gustavsson säger att man via mejl-korrespondens gjort upp om tid och plats.

– Det är lika dumt som obegripligt. Men det händer tyvärr då och då.

Ett av gängen uppges komma från Vällingby och Hässelby i västra Stockholm. Andra ungdomar som polisen pratat med under kvällen hör hemma i Bromma, Fisksätra och Älta. De skadade ungdomarna kommer från Vällingby-Hässelby.

Det inträffade rubriceras i nuläget som misshandel.

– Men det är troligt att vi skriver upp det till grov misshandel med tanke på att de haft tillhyggen som de slagits med, säger Björn Svensson.

Ytterligare ett slagsmål inträffade vid 20-tiden på Slussen på Södermalm. Enligt polisen var det ett stort antal ungdomar i 13–15-årsåldern som var inblandade.

– Men vi vet inte om det har någon koppling till misshandeln i Nacka. I så fall kanske det handlar om yngre supportergrupper till de lite äldre slagskämparna, säger Mikael Gustavsson.