Jag säger alltid till folk att de ska se det positiva i saker

Publicerad:
Uppdaterad:
Emilia Kvick är snart 16 år och bor i Täby precis utanför Stockholm. Hon älskar att shoppa, umgås med kompisar, festa och leva livet.
Emilia Kvick är snart 16 år och bor i Täby precis utanför Stockholm. Hon älskar att shoppa, umgås med kompisar, festa och leva livet.

De flesta fokuserar hela tiden på det dåliga som händer och må dåligt över det.

När det händer något dåligt i mitt liv, fokuserar jag istället på allt det som är bra och är lycklig över det. Allt i livet varken är eller kommer vara perfekt, allt blir vad man gör det till.

Om du blir dumpad, istället för att sitta och gråta över det och må skit så tänk på allt det fina ni hade, var glad över att du fått uppleva det och tänk istället att nu är du fri och redo att kasta dig in i något nytt spännande.

När du har det lite dåligt hemma, fokusera istället på allt bra som händer utanför, alla kompisar och underbara personer, istället för att sitta inlåst och deppa tills du är redo att typ begå självmord.

För det är ju så, dagligen är det någonkompis som säger till mig att han/hon inte orkar leva mer och att allt är jobbigt antingen hemma eller med en kompis. Varför ta livet pågrund av att en liten del ilivet gått fel? Saker som det är meningen ska lösa sig, gör förmodligen det.

Ni blir säkert vänner igen, det blir bättre hemma. Deppa inte ihop totaltför det utan fokusera istället på allt det bra. Kan lova dig att du isåfall kommer ha mer ork att ta tag i problemen senare.

Jag har mått dåligt, jag har varit vid botten, jag har känt att jag inte velat leva längre, men sen insåg jag att den enda som kan göraatt jag mår bra och att mitt liv blir bra, är jag själv. Ingen annan gör det åt mig.

Sen är det ditt val om du vill att flera månader varje år ska gå till att sitta och deppa och må dåligt, eller att vara

lycklig?

Valet är i alla fall enkelt för mig.

Jag fokuserar alltid på alltdet som går bra i mitt liv, allt som gör mig lycklig. Jag sitter inte å gråter för att jag förlorat en vän, jag ser det istället som att det säkert var bäst så och i annat fall så kommer detlösa sig senare.

Jag kanske har en konstig syn på livet, vad vet jag. Men en sak vet jag ialla fall.

Och det är att jag är otroligt lycklig, mest hela tiden, och att jag mårsuperbra, tack vare mitt tankesätt. :)

Emilia Kvick

Publicerad: