Köttätande växt

Publicerad:
Uppdaterad:
Manuela Gaetani är 27 år, bor i Malmö och läser kreativ marknadsföring parallellt med en författarutbildning.
Manuela Gaetani är 27 år, bor i Malmö och läser kreativ marknadsföring parallellt med en författarutbildning.

I söndags kväll så tillbringade jag en timme i Allhelgonakyrkan på Söder i Stockholm. Jag satt uppe på läktaren och tittade ut över folkmassan nedanför medan jag kände hur ångesten hade mig i ett fast grepp.

Vissa dagar har jag ett litet frö av ångest inuti mig som börjar gro vid näring i form av en negativ tanke eller oväntad motgång. Det fortsätter att gro ända tills en stor, köttätande växt har vuxit fram och börjat tugga i sig allt i sin väg. När allt innehåll är uppätet återstår endast ett ekande tomrum. Detta tomrum fylls snabbt utav nya tankar, intryck och oväntade känslor.

Jag satt uppe på läktaren med ett stort tomrum och en mätt köttätande växt när prästen Mary började tala. Hon talade om hur beroende vi människor är utav det som finns utanför oss och hur sällan vi egentligen lyssnar på vår inre röst som lätt dränks i allt brus. Jag kastade en blick mot de fyllda bänkraderna och det slog mig hur lika vi alla är trots våra olikheter.

Vi är alla så otroligt små i förhållande till det stora och vi bär inte sällan på samma ångest, oro och rädslor.

Ett frö av kärlek och värme började gro inuti mig och fyllde snabbt upp tomrummet. Jag lämnade kyrkan på lätta steg och tog inte notis om den köttätande växten som lurade i skuggorna, beredd att så sina frön av ångest i var och en av oss.

Välj vad just du vill fylla ditt inre med och ge inte näring åt ett spirande frö av ångest.

Resultatet kan vara förödande.

Manuela Gaetani

Publicerad: