På flykt - i kvinnokläder

NYHETER

Planen: se ut som vårdare

Deras plan gick fel.

Då klädde sig Alfred Sansiviero och hans medbrottslingar i kvinnokläder för att ta sig ut från Hall.

- De ville se ut som en vårdare, säger en källa i Kriminalvården.

Enligt uppgift till Aftonbladet använde Tony Olsson en Glock-pistol när han rymde från Hall. Med pistolen hotade han den kvinnliga gisslan.

För att kunna fly tvingade han tillsammans med Alfred Sansiviero, Daniel Maiorana och Mahmoud Amay en annan kvinnlig anställd att ta av sig sina kläder. Efter att Tony Olsson släppt ur sina tre medkumpaner ur cellerna låste de in de två kvinnliga vårdarna som de lockat dit genom ett telefonsamtal.

Låste in flickorna

- De låste först in två och skulle sedan gå ut yttervägen. Då märker de att de inte hade rätt nyckel med på knippan, säger Aftonbladets källa.

- Då blir de förvirrade grabbarna, och går tillbaka in i cellen där de låste in flickorna.

Den övervakningsfilm som spelade in händelserna visar att de tvingas vända tillbaka till cellen där de båda kvinnliga vakterna är inlåsta.

Där tvingar de av den ena kvinnan hennes vaktkläder och en av de fyra kriminella männen klär sig i kläderna för att maskera sig.

Förloppet finns inspelat

- Hela förloppet finns inspelat. De tar kläderna av den ena tjejen och tar på sig för att få någon slags maskering.

Den kvinnliga arbetsuniformen kan bestå av kjol och skjorta. De kläder som rymmarna iklädde sig var dock skjorta och byxor.

Det är inte första gången Daniel Maiorana använder sig av maskering.

I februari 2002 hade han på sig en peruk köpt på Buttericks under ett bilrån. Någon vecka senare hittade polisen masker och lösmustascher i en lägenhet. Då dömdes han bland annat för förberedelse till rån.

Sansivieros besökare i fängelset

Fler artiklar:

Christina Larsson