20-årig svensk död i Roskilde

1 av 2 | Foto: hittades i tälte 20-åringen från Linköping sov ensam i sitt tält. När kompisarna tittade till honom upptäckte de att han var livlös. Dödsorsaken är oklar .
NYHETER

ROSKILDE En 20-årig man från Linköping hittades i går död i sitt tält på Roskildefestivalen.

Hans chockade kamrater lyckades snabbt få tag i läkare, men alla försök att rädda hans liv var förgäves.

Kamratgänget från Linköping hade slagit upp sina tält på en campingplats i festivalområdets utkant. 20-åringen sov ensam i sitt tält och sista gången kompisarna hade kontakt med honom var vid fyra-tiden i går morse. Då mådde han enligt uppgift bra.

- Strax efter klockan ett på dagen tyckte de det var konstigt att han aldrig vaknade och kom ut ur sitt tält. När de tittade till honom upptäckte de att han var livlös, säger Ove Pedersen, vice kriminalkommissarie vid Roskildepolisen.

Det dröjde inte länge förrän läkare och ambulans var på plats, men trots flera upplivningsförsök fick de inga livstecken från 20-åringen.

Dödsorsaken är oklar, men enligt polisen tyder ingenting på att 20-åringen utsatts för något brott. Först efter obduktionen nästa vecka kan det fastslås vad han dog av.

20-åringens chockade kamrater fick psykologhjälp direkt efteråt. Ingen av dem ville stanna kvar och därför ordnade festivalledningen en buss som de kördes hem i.

Det har varit några stökiga dagar på festivalen. Hittills har bland annat två våldtäkter rapporterats.

Ingrid Carlqvist