Man knivmördad i Östergötland

NYHETER

Fyra män greps – en hade blodiga kläder

En man knivmördades sent på onsdagskvällen i Gusum i Östergötland. Fyra män greps under natten, men de har inte kunnat höras på grund av tolkproblem.

Två män som kom med den knivskurne till ambulansstationen i Valdemarsvik greps av polisen som misstänkta för delaktighet i mordet. Senare på natten greps ytterligare två män.

På torsdagsförmiddagen hade åklagare fortfarande inte tagit ställning till om de fyra männen skulle anhållas. Enligt polisen hade de inte kunnat höras på grund av tolkproblem.

Migrationsverkets lägenhet avspärrad

En lägenhet som disponeras av Migrationsverket i Gusum nordväst om Valdemarsvik var på torsdagen avspärrad och ska undersökas av polisens tekniker.

Tommy Håkansson vid Norrköpingspolisen som leder utredningen ville dock inte kommentera om det var i denna lägenhet mordet ägt rum.

De två män som tagit den knivskurne till ambulansstationen greps strax efter klockan 23 på onsdagskvällen. En dryg timme senare greps en tredje person i centrala Valdemarsvik. Enligt uppgift från stationsbefälet vid polisen i Norrköping väckte han polisens intresse eftersom han hade blod på sina kläder.

Några timmar senare greps ytterligare en man som misstänkt för delaktighet i brottet.

Bistå asylsökande

Migrationsverket hyr ett antal lägenheter i Gusum som disponeras av asylsökande, men har normalt ingen personal där under kvällar och nätter.

På torsdagen fanns anställda från Migrationsverket på plats för att försöka bistå asylsökande på orten.

– Vi kan inte göra så förskräckligt mycket mer än att vara samtalspartner och svara på frågor. Det kan handla om grannar, bekanta, vänner, släktingar – vid en så här drastisk händelse är det många som tar illa vid sig, säger Anders Rydén, enhetschef vid Migrationsverket i Norrköping, till TT.

Den avlidnes identitet var enligt Rydén inte formellt fastställd på torsdagsförmiddagen.

Tre personer anhölls

Tre av de fyra gripna männen anhölls på torsdagseftermiddagen som misstänkta för mord, på begäran av chefsåklagare Torsten Angervåg.

– Den fjärde mannen håller på att förhöras och efter det förhöret tar jag ställning till om han ska anhållas eller frias, säger han till TT.

Polis har ännu inte kunnat fastställa varken männens eller offrets identiteter. Teknisk undersökning pågår enligt polisen på flera olika ställen, men det är ännu oklart om man gjort några fynd.

– Vi tror oss veta dödsorsaken men innan rättsläkaren sagt sitt vill jag inte kommentera det ytterligare, säger Torsten Angervåg.

TT