Visst regerar de igen

NYHETER

ARVIKA

Efter en halv evighet i studio går ett extremt spelsuget The Soundtrack of Our Lives in på scen och bara tar över.

Med energi, massor av rockposer och några väldigt lovande nya låtar.

Foto: Ebbot Lundberg rörde sig majestätiskt med en tamburin på huvudet som krona.

The Soundtrack of Our Lives har legat lågt ett tag, för att ägna sig åt att spela in massor av låtar till vad som ska bli ett nytt album (arbetstitel: "Origin") i mitten av oktober.

Den här spelningen är deras första svenska på länge, och ihop med Kraftwerk utgör de en formidabel avrundning på årets Arvikafestival.

En festival som har haft ovanligt mycket tur med vädret men för en gångs skull inte lyckats slå publikrekord ("bara" drygt 11 000 personer i år mot fjolårets 15 000, vilket förmodligen kan skyllas mer på allt regn tidigare i sommar än på programmet).

Lovande nytt

Soundtrack lyckas emellertid samla massorna, och med en spelsugenhet gränsande till övertändning kör de effektivt över publiken med bland annat en enorm "Sister surround" och en yster gitarrslakt av Mattias Bärjed.

Men framför allt spelar de mycket nytt. Kommande singeln "Bigtime", med en genialisk basgång och en refräng som luktar "blivande livefavorit" lång väg, och The Who-tunga "Mantra slider"-släktingen "Transcendental suicide" sitter direkt, men det mesta låter väldigt Soundtrack och klart lovande.

Att Ebbot Lundberg ser ut som en kung när han dansar runt med sin tamburin på huvudet känns passande, för här är det han och hans band som regerar.?+?+?+?+

The Soundtrack of Our Lives

Håkan Steen