Kvinna våldtog man i Norge

NYHETER

Festen slutade hos polisen.

En 22-årig kvinna har gripits misstänkt för att ha våldtagit en man i 30-årsåldern.

En vän till henne är misstänkt för att ha fotograferat övergreppet.

Den påstådda våldtäkten ska ha skett i en lägenhet i Bergen i Norge under natten till söndagen.

– Jag kan bekräfta att vi gripit en kvinna och misstänker henne för att ha våldtagit en man i 30-årsåldern, säger Jannicke Flöystad vid polisen i Bergen till Bergens Tidende.

Vännerna hade suttit och festat tillsammans under kvällen. Mannen i 30-årsåldern blev trött och lade sig på soffan för att sova. Han vaknade en stund senare av att den 22-åriga kvinnan förgrep sig på honom.

– Det rör sig inte om samlag på vanligt sätt utan om sexuella handlingar som straffas likadant som våldtäkt eftersom mannen sov, säger Flöystad.

Blev påhejad av vän

Kvinnan ska ha blivit påhejad av sin 40-årige manlige vän som också fanns i lägenheten. Mannen tros vara den som uppmanade henne att utföra de sexuella handlingarna och han ska även ha filmat eller fotograferat övergreppet, skriver Bergens Tidende. 40-åringen misstänks nu för medhjälp till våldtäkt.

Den våldtagne mannen gick till polisen och anmälde övergreppet på söndagsmorgonen. Kvinnan och mannen greps kort därefter i lägenheten.

– Det är första gången vi har en kvinna misstänkt för våldtäkt på en man, säger Flöystad.

De båda misstänkta nekar till alla anklagelser. De har förhörts under måndagen och enligt vad norska Nettavisen erfar kommer de att försättas på fri fot under eftremiddagen då polisen inte anser att de kan påverka utredningen något.

Polisen ska dock ha beslagtagit foto- och datautrustning i lägenheten och enligt källor till Bergens Tidende tyder allt på att de två misstänkta är skyldiga.

Åsa Asplid