Mamma gripen för kidnappning

Publicerad:
Uppdaterad:

17-årige sonen hittade sin bild på sajt över försvunna barn

Den 17-årige pojken hittade sin bild på nätet – på en sajt för kidnappade barn.

Han slog larm till sin lärare.

Nu har hans mamma gripits misstänkt för kidnappning.

Det var den 17-årige pojken som själv upptäckte familjetragedin när han surfade på nätet. På den kanadensiska sajten över försvunna barn hittade han bilden på sig själv, 3 år gammal.

Pojken blev upprörd och valde att berätta om upptäckten för sin lärare i hemstaden Los Angeles. Och när läraren kontaktade polisen kunde de snabbt få svaret från sina kanadensiska kollegor.

Flydde över gränsen

För fjorton år sedan tilldelades pojkens pappa vårdnaden om sonen. Men mamman vägrade acceptera detta och flydde över gränsen till USA.

– De skulle ta hennes barn ifrån henne och hon gjorde det hon var tvungen att göra, säger mammans svägerska Melissa Goudreault till AP.

Mamman Giselle-Marie Goudreault, 45, har hela tiden befunnit sig på flykt tillsammans med sin ovetande son. Till en början levde de i Mexiko, men 1995 flyttade de till Los Angeles.

Försökte trösta sin mamma

Polisen Jimell Griffin berättar att gripandet av mamman blev en uppslitande upplevelse för hennes son. Han hade inte väntat vad som skulle ske och försökte trösta sin mamma när polisen slog till.

Sonen har nu placerats i forsterhem och mamman sitter häktad i väntan på utlämning till Kanada. Under åren som gått har hon gift om sig två gånger.

Nu försöker hennes nya familj sluta upp vid hennes sida.

– Familjen står bakom henne och vi försöker få fram pengar till hennes försvar, säger Melissa Goudreault.

Mattias Lundell

Publicerad: