Någon dumpade häst – i pensionärens hem

avMalin Wigen

Den äldre kvinnan fick en chock när hon kikade ut på sin baksidan av sitt hus – där hade någon dumpat en häst, skriver brittiska Metro.

En äldre kvinna som bor i Staffordshire, i England, gjorde en märklig upptäckt i slutet av april. I hennes trädgård på baksidan av huset stod en häst, skriver Metro.

Det visade sig att det var hennes barnbarn som låg bakom det hela. Barnbarnet hade sett hästen i en annons där annonsören skrev att denne skulle avlivas – om ingen tog hand om honom.

13-åringen svarade då på annonsen och gav adressen till den lyckligt ovetandes kvinnan – därmed hennes förvåning när hon såg hästen.

Kvinnan kontaktade organisationen World Horse Welfare som i sin tur kontaktade djurskyddet. Djurskyddets inspektör Charlotte Melvin bekräftar händelsen. Någon hade kommit och dumpat hästen på gården, utan några ord.

– Vi vet inte var den stackars hästen kommer ifrån men han har helt klart blivit misskött.

De har ingen aning om var hästen kommer ifrån och är tacksamma om någon kan hjälpa dem lokalisera ägaren.

1 av 3 | Foto: RSPCA
Kvinnan fick en chock när hon såg vad som stod i trädgården.

Dumpas när ägare inte vill ha dem

Hästen, som har fått namnet Melvin Andrews, är nu hos World Horse Welfare och nu hoppas man hitta ett bra hem åt honom.

Rachel Andrews, som transporterade hästen, hoppas att det här inte är början på en ny trend, skriver Metro.

– Vi träffar sjuka och unga hästar som dumpas och överges när deras ägare inte längre vill ha dem – det vore oroväckande om nätsajter används på detta sätt, säger hon och fortsätter:

– Varje häst förtjänar ett ansvarstagande ägandeskap, vilket innefattar ansvarsfull avling, försäljning och omplacering.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hästar