Republikan: Trump håller vad han lovar

Mellanårsval 2018: Republikaner är nöjda med Trump

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Tina Magnegård Bjers/TT
Sallie Bryant, ordförande i Republikanernas lokala parti i länet Jefferson i Alabama.

Hon försvarar president Donald Trumps attacker mot medierna och säger att han, till skillnad från många andra, håller sina löften. Möt Sallie Bryant, tidigare affärskvinna i försäkringsbranschen samt ordförande i Republikanska partiet i länet Jefferson County i Alabama.

TT: Hur ser du och dina partikamrater på president Trump?

– I stort är vi nöjda och glada. I Alabama ligger hans popularitet på över 60 procent, att jämföra med drygt 30 procent i många delar av landet. Presidenten berörde oss när han talade om att säkra gränserna, det är viktigt för folk här. Ekonomin har också stor betydelse. Vi konservativa är inte bara emot abort, vi vill också se en minskad statsskuld och lägre skatter. Många politiker lovar saker utan att hålla dem. Men gissa vem som håller sina löften?

TT: Hur ser du på skandalerna, att presidentens intellekt och moral har ifrågasatts och att han är i en juridisk tvist med porrproducenten Stephanie Cliffords?

– De finns de som ifrågasätter hans moral, men jag väljer att inte gå den vägen. Jag låter det passera. Det är inte så viktigt. Jag är nöjd med honom för att han är ekonomiskt konservativ och vill ha låga skatter och för att han håller sina löften.

TT: Och hans attacker mot medierna?

– Har du sett någon som har fått utstå så många attacker som Trump? Han slår bara tillbaka, han försvarar sig.

TT: Finns det något du inte gillar med presidenten?

– Twittrandet, utpekandet av enskilda personer. Det känns inte särskilt presidentlikt eller republikanskt.

TT: Justitieminister Jeff Sessions, som också är från Alabama, har fått utstå ganska hårda ord från Trump. Hur tas det emot här i hans hemstat?

– Många av oss hittade till Trump genom Jeff, som gav honom sitt stöd tidigt. Jag har känt Jeff i många år, han är den mest hedervärda jag känner och en man med stor integritet. Det som pågår mellan de två är olyckligt och i slutändan kommer vi i Alabama nog inte att välja sida. Jag kan inte svara på frågan om jag kommer att fortsätta att stödja presidenten om han ger Jeff sparken.

TT: De senaste åren har vi sett flera manifestationer och konflikter med koppling till ras i USA, bland annat rörande så kallade sydstatsmonument. Hur ser du på dem?

– De byggdes ju för 100 år sedan eller så. Jag tycker att de är okej, jag har inga problem med att de står kvar. Vi har haft ett inbördeskrig men det var länge sedan, det pågår inte fortfarande.

TT: Upplever du att svarta och vita är helt jämställda här i Alabama?

– Oh ja, absolut. Men jag är vit och lever i min bubbla, alla kanske inte känner på samma sätt.

TT: Hur laddar du upp inför kongress- och lokalvalen den 6 november?

– Vi försöker skapa entusiasm. Valdeltagandet går alltid ner vid ett mellanårsval. Men på papperet bor det fler republikaner än demokrater i vårt län, så om vi får folk att gå och rösta kan vi vinna.

PODD: Striden om aborträtten

Podcasten Aftonbladet Daily diskuterar Alabamas abortlagar och den globala striden om aborträtten.

Lyssna  iTunes (iPhone)  Acast  Spotify

Lyssna på podden genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publicerad: