Microsofts medgrundare Paul Allen är död

Grundade Microsoft med Bill Gates – drabbades av cancer

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Paul Allen, en av grundarna till Microsoft, är död.

Han dog i cancer, 65 år gammal.

– För oss var han en väldigt älskad bror och morbror, och en exceptionell vän, skriver hans syster Jody Allen i ett uttalande.

Paul Allen, som var en av Microsofts grundare, har dött.

”Min bror var en beaktansvärd individ på alla plan. De flesta känner Paul Allen som en tekniker och filantrop, men för oss var han en väldigt älskad bror och morbror, och en exceptionell vän” skriver hans syster Jody Allen i ett uttalande.

Paul Allen grundade Microsoft tillsammans med Bill Gates 1975 och räknades som en av de rikaste personerna i världen.

Han var, liksom Bill Gates, känd för sitt engagemang för välgörenhet. Han var en entreprenör och grundare till flera organisationer, bland annat paraplyorganisationen Vulcan.

– Miljoner människor har berörts av han generositet, hans envisa strävan om en bättre värld och hans driv till att åstadkomma så mycket som han kunde med den tid och de resurser han hade tillgång till, skriver Vulcans vd Bill Hilf.

Fick cancer – igen

För nio år sedan drabbades Paul Allen av cancer i lymfsystemet. På Twitter och på sin blogg berättade han om sjukdomen och om det stöd han fått.

”Nyligen fick jag kännedom om att den non-hodgkins-lymfon som jag kämpade mot 2009 har kommit tillbaka. Jag har påbörjat en behandling och mina läkare är positiva till att den kommer att ge ett gott resultat. Jag uppskattar allt stöd jag har fått och räknar med det när jag fortsätter bekämpa den här utmaningen”, skrev Paul Allen 1 oktober.

Två veckor senare, 15 oktober, dog han 65 år gammal.

1 av 2 | Foto: Elaine Thompson/Scanpix
Paul Allen, en av grundaran av Microsoft.
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN