Lauren attackerades i kassakön – ingen sa ifrån

En man blev aggressiv mot Lauren Blixt i kassakön helt utan anledning – framför hennes son. Och ingen som såg det hela reagerade.

– Jag kände mig så ensam – hur kan man stå och titta på, hur kan man klara av att inte göra eller säga något?

Det var för cirka två veckor sedan Lauren Blixt, 30, var med sin sjuårige son på Ica Maxi i Borlänge. Hon trodde att mannen framför henne i kassakön var klar med sina varor och la därför en kassapinne på bandet.

– Helt plötsligt kände jag att han kastade den på mig. Jag blev så chockad och undrade om det hände på riktigt. Han blev våldsam direkt, jag blev så ställd.

Lauren skällde ut mannen och frågade honom hur en vuxen karl kunde bete sig som han gjorde och krävde en ursäkt. Då tog han sin vagn och puttade den mot henne – för att han ville få tyst på henne.

– Det var jättehemskt att min son fick se det här, jag fick trösta honom. I hans ögon såg det ut som att den här mannen skulle göra mig illa, säger hon och fortsätter:

– Han hyperventilerade och grät och sa: ”Jag trodde han skulle slå dig, jag trodde han skulle göra illa dig, ingen får göra min mamma illa”. Jag fick förklara att det finns människor som är dumma utan anledning.

”Känner mig inte trygg”

Det som var värst, menar hon, var att ingen som såg det hela sa något. Varken personal eller kunder.

– Jag är jätteförvånad att ingen gjorde något. Ingen kom ens och frågade om hur det var med mig. Jag kände mig så ensam – hur kan man stå och titta på, hur kan man klara av att inte göra eller säga något? Det är så sjukt, att det är 2018 och ingen gick emellan.

Lauren kände sig rädd under händelsen, då mannen var mycket större än henne.

– Eftersom han puttade sin vagn var jag rädd att han hade kunnat gett mig en smäll. Jag var rädd att han hade kunnat slå och mig och att ingen hade gjort något.

Eftersom mannen gick på henne oprovocerat är hon orolig för att vara med om något liknande igen.

– Man blir nästan paranoid eftersom det kom från ingenstans. Man måste kunna gå till affären utan att känna ”kommer någon hoppa på mig i dag?”. Jag skulle handla med min son och så hände det där, jag känner mig inte trygg.

Aftonbladet har sökt Ica för en kommentar.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN