Nygifta paret dog – knappt två timmar efter ceremonin

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Tragedin skakar Texas. Ett nygift ungt par dog i en helikopterkrasch – mindre än två timmar efter vigselceremonin.

– Det låg vrakdelar längs med hela berget, säger skogvaktaren Rachel Kellner till NBC.

I lördags var det Will Byler och Bailee Ackermans stora dag. De två unga universitetsstudenterna gifte sig på en släktings ranch utanför San Antonio i Texas, USA.

En och en halv timme efter ceremonin stod en helikopterresa på tur för det nygifta paret. Efter bara några minuter i luften kraschade helikoptern in i ett berg. Will Byler, Bailee Ackerman och piloten Gerald Douglas Lawrence dog, bekräftar myndigheter för NBC.

Räddningstjänsten nåddes av nyheten på kvällen men hade svårt att lokalisera vraket. Först när solen gick upp kunde man lotsas fram till platsen med hjälp av en helikopter.

– Vi hittade en helikopter i ett fruktansvärt skick. Det låg vrakdelar längs med hela berget, säger Rachel Kellner, skogvaktare i Texas, till NBC.

1 av 3 | Foto: NBC
Paret dog i kraschen – bara timmar efter vigseln.

Erfaren pilot

Piloten var, enligt hans dotter Devon de Samaniego, extremt erfaren. Han stod familjen nära och hade blivit erbjuden att flyga paret.

– De frågade honom om han ville ha äran att flyga bruden och brudgummen till platsen för smekmånaden och det var en stor ära för honom att få vara med familjen och dela den upplevelsen, säger hon till NBC.

”Tillsammans för alltid”

När paret förlovades i december 2017 visade Bailee Ackerman upp ringen på Facebook. I inlägget skrev hon:

”Jag beundrar dig, Will Byler, och jag hoppas att alla får uppleva den kärlek som vi har. I dag är början på att vara tillsammans för alltid.”

Nu ska helikoptervraket undersökas av amerikanska myndigheter för att kunna fastställa orsaken till kraschen. Det kan ta flera månader.

Publicerad:

LÄS VIDARE