Hittades skadad på perrongen - dog

Polisen: Han blev mördad

Nu vill polisen komma i kontakt med alla som befunnit sig i närheten av Ånge centralstation mellan klockan 05 och 06 på torsdagsmorgonen.
Nu vill polisen komma i kontakt med alla som befunnit sig i närheten av Ånge centralstation mellan klockan 05 och 06 på torsdagsmorgonen.

Den 60-årige mannen som hittades svårt skadad på perrongen i Ånge har dött.

Polisen, som letar efter mördaren, vädjar om tips.

Gärningsmannen kan ha fastnat på övervakningsfilm från stationen.

En 60-åring man hittades i går morse svårt skadad på perrongen på Ånge centralstation. Det var en man som skulle med ett tåg vid 6-tiden som hittade den medvetslöse 60-åringen och larmade SOS.

Polisens undersökning visade att 60-åringen kommit med ett tåg söderifrån till Ånge, där han klev av vid 05-tiden på morgonen.

60-åringen var på väg till några vänner som bor utanför Ånge, en resa som han, enligt polisen, tidigare gjort flera gånger.

Det fanns inget som tydde att mannen varit utsatt för rån.

Dog på sjukhus

Läkarundersökningen visade att mannens skador inte berodde på fall eller sjukdom. Polisen i Västernorrland rubricerade ärendet som försök till mord, samt efterlyste vittnen som befunnit sig vid Ånge centralstation mellan 05 och 06-tiden i går morse.

Idag meddelade polisen att 60-åringen avlidit på Sundsvalls sjukhus. Han dödförklarades klockan 16.20.

Kan finnas på film

Polisen vill gärna komma i kontakt med människor som har rört sig vid eller intill centralstationen i Ånge mellan klockan 05.00 och 06.00 på torsdagsmorgonen. De personer som kan ha upplysningar uppmanas att ringa polisens tipstelefon på 070 – 3123449.

I jakten på gärningsmannen kommer polisen att hämta in material från de övervakningskameror som finns i området. Bland annat finns sådana som riktas mot en spårövergång, öster om brottsplatsen.

– Och vi kommer naturligtvis att hämta in det materialet, säger polisens förundersökningsledare Veronica Andersson, till Dagbladet.

Dagbladet: Kan gärningsmannen ha fastnat på film?

– Ja, absolut.

Publisert: