Överlevde allvarligt skadad i fem dagar – i bilvrak

avErik Melin

Kristin Hopkins låg fem dagar i sin kraschade bil.

Hon hittades vid liv men hade allvarliga skador.

– Läkarna kunde inte rädda hennes fötter, säger en talesperson för hennes familj.

Den ensamstående fyrabarnsmamman Kristin Hopkins, 43, försvann den 29 april. Den 4 maj hittades hon, liggandes i sin kraschade bil.

En man som skulle ta foton i närheten av den väg som Hopkins kört av, i amerikanska Colorado, såg bilvraket och trodde att han såg en död person inuti. Han larmade räddningstjänst och polis till platsen, skriver CNN.

När brandmän anlände till platsen och skulle slå sönder ena bilrutan satte Hopkins upp en hand mot dem.

Var svårt uttorkad

En brandman gav Hopkins läkarvård på plats säger att hon verkar ha försökt signalera till förbipasserande bilister genom att skriva meddelanden på ett paraply.

– Det var svårt att läsa meddelandena. I ett verkar det stå ”Hjälp, dörrarna går inte att öppna”. I ett annat, ”Snälla hjälp mig, blöder och behöver läkare”. ”Sex dagar, ingen mat, inget vatten, snälla hjälp”, i ett tredje, säger brandbefälet Jim Cravener till CNN.

Han berättar också att Hopkins var mycket allvarligt uttorkad när man fann henne och att hon pendlade mellan medvetande och medvetslöshet.

Tvingades amputera

Kristin Hopkins fördes till sjukhus. Hennes skador beskrivs som mycket allvarliga, men ska inte vara livshotande.

Till följd av skadorna tvingades läkarna dock amputera båda hennes fötter. Operationen genomfördes i måndags.

– Vi är hoppfulla men Kristin skadades allvarligt med flera skador både invärtes och utvärtes, säger en talesperson för familjen.