Här semestermyser prinsen som en kung

avVictor Stenquist

NYHETER

Badar och njuter med Sofia Hellqvist på franska Rivieran

1 av 9 | Foto: FOTO : JACOVIDES-MOREAU/FAMEFLYNET/STELLA
Hopp hopp! Prins Carl Philip njuter av sin semester tillsammans med flickvännen Sofia Hellqvist och vänner på pappa kungens båt ”Polaris” utanför Saint Tropez.

Han må vara prins, men semestern firar Carl Philip kungligt.

Tillsammans med flickvännen Sofia Hellqvist och vänner badade, skålade och njöt gänget på kungens båt Polaris utanför Saint Tropez.

– De bor i Villa Mirage som betyder väldigt mycket för kungafamiljen, säger Roger Lundgren, hovexpert.

Den franska Rivieran bjöd på sitt allra finaste väder när prins Carl Philip och Sofia Hellqvist i förrgår gassade på kungens båt Polaris.

Tillsammans har de under veckan firat semester och bott i kungafamiljens Villa Mirage, semesterhuset som kungen ärvde av prins Bertil när han gick bort 1997.

Privat semester

Hur länge paret kommer att vistas där är oklart.

– De vistas där privat och då har vi inget mer att kommentera kring det från hovets sida, säger hovets informationschef Bertil Ternert.

Ett år har gått sedan Carl Philip uppmärksammades efter att ha hamnat i slagsmål utanför en nattklubb i Cannes, men incidenten har uppenbarligen inte avskräckt paret.

Carl Philip är den enda i syskonskaran som inte slagit till med bröllop, men Roger Lundgren, hovexpert och chefredaktör på Kungliga Magasinet, hoppas att det blir ändring på det.

Bröllop nästa år

– Det är svårt att sia om det där, men logiskt sett borde det vara under nästa år om man tittar till prinsens ålder. Han vill ju också bilda familj. Så förlovning under hösten och bröllop nästa år är min förhoppning, säger han.

Med på Polaris finns vänner till Sofia Hellqvist som numera även är vänner till prinsen.

– Sofia är en fantastisk människa och kommer bli en oerhört populär medlem av svenska kungafamiljen när de gifter sig, säger Lundgren.

Firar på Öland

Kungaparet firar sin semester på Öland, där även kronprinsessan Victoria och Daniel varit i omgångar.

Prins Daniel blir först i kungafamiljen att avsluta årets semester då han 13 augusti ska medverka vid Ockelbolägret. Dagen därpå fortsätter kungaparet firandet av kungens 40 år på tronen med en resa till Västernorrlands län. De ska under året besöka samtliga län i landet.