Victoria flänger över halva världen

1 av 3
NYHETER

Varken kronprinsessan Victoria eller prinsessan Madeleine är med på Nobelfesten i dag.

Men det innebär inte att de ligger på latsidan.

Victoria reser i nära 30 timmar för att hinna hem till pappa kungens middag för Nobelpristagarna på onsdag.

Beskedet slog ner som en bomb i förra veckan. Varken prinsessan Madeleine eller kronprinsessan Victoria närvarar på årets Nobelfest. Madeleine tackar nej med anledning av sin graviditet. På sin Facebooksida skrev hon att "Det skulle vara svårt för mig att delta i det långa programmet som sträcker sig över två dagar. Men mitt hjärta kommer att vara i Stockholm."

Flyger i 30 timmar

Kronprinsessan kan inte skylla på någon graviditet – däremot Nelson Mandelas död. Egentligen var det tänkt att kungen själv skulle närvara vid minnesceremonin i Johannesburg som hålls i dag. Men krocken med Nobelfesten gjorde att kronprinsessan snällt fick sätta sig på regeringsplanet och åka ner i hans ställe. Men besöket blir bara en blixtvisit. Redan på onsdag ska hon vara hemma igen – efter nästan 30 timmar i luften.

– Det är klart att det är en extraordinär flygresa men kronprinsessan kommer fram i god tid till minnesceremonin. Hon kommer också att ha möjlighet att närvara på kungens middag för Nobelpristagarna på onsdag, säger Annika Sönnerberg, biträdande informationschef på Hovet.

Kommer att fira drottningen

Även prinsessan Madeleine har fullt upp i dagarna, även om Hovet inte vet exakt vad hon har för sig.

– Hon är verksam vid Childhood i New York men jag har inga detaljuppgifter på vad hon gör under Nobelmiddagen, säger Annika Sönnerberg.

Madeleines graviditet hindrar inte heller prinsessan från att närvara vid mottagningen med anledning av drottning Silvias födelsedag den 18–19 december.

– Prinsessan har planerat att komma hem till drottningens 70-årsdag nästa vecka. Vi utgår ifrån att hon kommer att vara hemma, säger Annika Sönnerberg.