Piloten bjöd in kvinnor till cockpit

Av: Leonard Goldberg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4
Jonti Roos (mitten) fick tillsammans med sin väninnna sitta med i cockpit under en flygning där Fariq Abdul Hamid ska ha varit kapten.

Piloten som flög det saknade planet MH370 ska ha bjudit in passagerare till cockpit under en hel flygning.

– Han tittade aldrig ut genom fönstret, säger australiensiska Jonti Roos till tv-programmet A Current Affair.

Jonti Roos ska tillsammans med en väninna ha bjudits in till förarhytten under flygningen från Phuket till Kuala Lumpur 2011.

– Under hela flygningen pratade de med oss. De rökte till och med, vilket jag inte tror att de får göra, säger hon till det australiensiska tv-programmet A Current Affair enligt nyhetsbyrån AP.

"Tittade aldrig ut"

På flera bilder syns Jonti Roos tillsammans med en väninna posera med den hon påstår vara Fariq Abdul Hamid, 27 – en av piloterna på olycksflyget MH370.

Vänninorna ska ha bjudits in till cockpit när det klev ombord på planet. De ska suttit med under hela den tid som planet var i luften, från start till landning. 

– De tittade aldrig ut genom fönstret under hela flygningen, säger Jonti Roos till A Current Affair enligt 9 news.

Hon säger att piloterna verkade vara mycket professionella och att hon aldrig kände sig rädd.

"Chockade"

Malaysian Airlines uppger att det aldrig är tillåtet för passagerare att sitta med i cockpit när planet är i luften. Flygbolagets representanter säger i ett uttalande att de är chockade och att de tar de nya uppgifterna "mycket seriöst". De säger att de däremot inte kan bekräfta bildernas och videons äkthet.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN